Επιλέγοντας κάθισμα αυτοκινήτου για το μωρό.

Feb 08 , 2022

Επιλέγοντας κάθισμα αυτοκινήτου για το μωρό.

Μερικές πολύτιμες συμβουλές για να βρείτε το πιο ασφαλές μοντέλο που θα ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Από το πρώτο ταξίδι σας για το σπίτι, το κάθισμα του αυτοκινήτου είναι απαραίτητο για να καλωσορίσετε το νέο μέλος με ασφάλεια. Ακολουθούν συμβουλές για μια αιτιολογημένη και συνειδητή επιλογή...

Το κάθισμα του αυτοκινήτου είναι η πρώτη μικρή κίνηση που κάνουμε για να προστατέψουμε το μωρό μας και να το κρατήσουμε ασφαλές από τους κινδύνους του έξω κόσμου.

Επομένως, είναι σημαντικό να επιλέξετε το καλύτερο μοντέλο από τα καθίσματα αυτοκινήτου που θα εγγυάται την ασφάλεια και την άνεση για τα μικρά και θα είναι πρακτικό και γρήγορο στη χρήση για εσάς.

Ovetti ή μετατρεπόμενα καθίσματα

Για τα νεογέννητα είναι δυνατή η επιλογή μεταξύ δύο τύπων παιδικών καθισμάτων : μετατρέψιμα μικρά κρεβάτια ή καθίσματα.

Τα πρώτα πωλούνται μέσα σε αρθρωτά συστήματα και είναι παιδικά καθίσματα εγκεκριμένα για χρήση από τη στιγμή της γέννησης έως και 13 κιλά. Μπορούν να συνδεθούν με ένα απλό κλικ στο καροτσάκι και να χρησιμοποιηθούν σε αυτοκίνητα για τα πρώτα ταξίδια ανακάλυψης.

Ένα κάθισμα (egg) (Gr. 0+ - 0-13 kg) έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί παιδιά από τις πρώτες ημέρες της ζωής. Το κάθισμα πρέπει πάντα να τοποθετείται αντίθετα από την κατεύθυνση ταξιδίου, ακολουθώντας τις μπλε ζώνες και απενεργοποιώντας τον αερόσακο, εάν υπάρχει. Είναι εξοπλισμένο με ένα μαξιλάρι μίνι-μειωτήρα που εξασφαλίζει την ημι-ξαπλωμένη θέση του παιδιού, εξασφαλίζοντας τη σωστή στάση του κεφαλιού, του λαιμού και του κορμού.

Από την άλλη μεριά, τα μετατρέψιμα ή πολλαπλών ομάδων καθίσματα είναι εκείνα τα καθίσματα που καλύπτουν περισσότερα στάδια της ανάπτυξης του παιδιού. Τοποθετημένα αντίθετα από την κατεύθυνση ταξιδίου, είναι κατάλληλα για νεογέννητα μέχρι 13 κιλά (ενδεικτικά 15 μηνών), χάρη στην παρουσία μαξιλαριών μίνι-μειωτήρων που υποδέχονται και προστατεύουν σωστά το παιδί.

Γιατί πρέπει να τοποθετήσετε το κάθισμα αντίθετα από την κατεύθυνση ταξιδίου;

Ανεξάρτητα από το μοντέλο που επιλέγετε, το κάθισμα θα πρέπει να τοποθετηθεί αντίθετα από την κατεύθυνση ταξιδίου τουλάχιστον μέχρι και τους 15 μήνες ζωής του παιδιού. Συγκεκριμένα, πολλές μελέτες δείχνουν ότι με την τοποθέτηση του καθίσματος αντίθετα από την κατεύθυνση της κίνησης αποφεύγεται η έκθεση του παιδιού σε πιθανούς κινδύνους τραυματισμού της κεφαλής και του λαιμού. Σε αυτή τη θέση οι δυνάμεις που παράγονται σε περίπτωση σύγκρουσης κατανέμονται σε μία ευρύτερη περιοχή.