Κρύωμα. Πώς θα ελευθερώσετε την κλειστή μυτούλα?

Jun 22 , 2021

Κρύωμα. Πώς θα ελευθερώσετε την κλειστή μυτούλα?

Πώς θα ελευθερώσετε την κλειστή μυτούλα των παιδιών από το κρύωμα, προσφέροντας τους έναν ήσυχο ύπνο.

Οι εποχικές ασθένειες είναι πολύ συχνές στα παιδιά και προκαλούνται είτε από τις αυξομειώσεις της θερμοκρασίας ή πολύ συχνά ως αποτέλεσμα κάποιου ιού, με τον οποίο το παιδί ήρθε σε επαφή στον κλειστό χώρο του σχολείου.

Για να μπορέσουμε να ελαχιστοποιήσουμε την ταλαιπωρία του παιδιού από τις εποχικές ασθένειες, είναι σημαντικό να ελευθερώσουμε τη μυτούλα του από την υπερβολική βλέννα, για να μπορέσουμε να του προσφέρουμε μία κανονική αναπνευστική λειτουργία, έναν ήσυχο ύπνο αλλά και ηρεμία κατά τη διάρκεια του φαγητού.

Φυσιολογικός ορός και ρινικός αποφρακτήρας

Γνωρίζουμε όλοι πως τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να φυσήξουν τη μύτη τους. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να τα βοηθήσουμε να ελευθερώσουν τη μυτούλα τους από τη βλέννα, έτσι ώστε να συνεχίσουν να αναπνέουν καλά, να τραφούν από το στήθος ή το μπιμπερό δίχως δυσκολία.

Για να ελευθερώσουμε τη μυτούλα από τη βλέννα, υπάρχουν δύο σύμμαχοι που κανένας γονιός δεν μπορεί να απαρνηθεί, τα φιαλίδια με φυσιολογικό ορό και οι ρινικοί αποφρακτήρες.

Χρησιμοποιώντας τον φυσιολογικό ορό, μπορούμε να μαλακώσουμε τη βλέννα και να την αφαιρέσουμε με περισσότερη ευκολία και σεβόμενοι τον ρινικό βλεννογόνο, ενώ η προσεκτική χρήση του αποφρακτήρα μας βοηθάει να ελευθερώσουμε απαλά την μυτούλα. Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε τον αποφρακτήρα και σε άλλα παιδιά. Είναι μόνο για προσωπική χρήση.

Η απομάκρυνση με τον ρινικό αποφρακτήρα της υπερβολικής βλέννας που συσσωρεύεται στη μυτούλα των παιδιών, μας βοηθά να αποφύγουμε την εμφάνιση πιο σοβαρών καταστάσεων. Τα βακτήρια και οι ιοί που υπάρχουν στη βλέννα, μπορούν εύκολα να μεταφερθούν στα αυτιά ή στο λαιμό, προκαλώντας ιγμορίτιδα, ωτίτιδα ή άλλες λοιμώξεις. Με αυτό τον τρόπο το μικρό μας μπορεί να αναπνέει με ευκολία και δεν κινδυνεύει από κάποια επιπλοκή, που οφείλεται στον πολλαπλασιασμό των μικροβίων και των βακτηρίων στις αναπνευστικές οδούς.

Ναι στην αναρρόφηση, αλλά χωρίς πίεση

Η αναρρόφηση της βλέννας από τη μύτη, είναι κάτι που δεν αρέσει και πολύ στα παιδιά, ιδιαίτερα στα πιο μεγάλα. Για αυτό, είναι σημαντικό να τα προετοιμάσετε πριν προχωρήσετε, ψύχραιμα και με ηρεμία, επιλέγοντας ένα άνετο περιβάλλον και μία χαλαρή θέση. Προσπαθήστε αν είναι δυνατό, να μη πιέσετε και περιορίσετε σωματικά ποτέ το παιδί.