Ναι στην ύγρανση, αλλά πώς;

Jun 22 , 2021

Ναι στην ύγρανση, αλλά πώς;

Οι εποχικές ασθένειες και ο βήχας στα παιδιά, είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποφύγουμε, αλλά μπορούμε τουλάχιστον να τα περιορίσουμε, ελέγχοντας το ποσοστό υγρασίας μέσα στο οικιακό περιβάλλον.

Ειδικά το χειμώνα, τα παιδιά περνάνε τις μέρες τους μέσα στο σπίτι επομένως, διατηρώντας τον αέρα καθαρό, την θερμοκρασία και την υγρασία ελεγχόμενη, μπορούμε να προστατεύσουμε τα μικρά από αλλεργίες και άλλα αναπνευστικά προβλήματα και να βελτιώσουμε την καθημερινότητά τους και την ποιότητα ζωής τους.

Όταν η ατμόσφαιρα στο σπίτι είναι πολύ ξηρή, εξαιτίας των καλοριφέρ για παράδειγμα, ή το παιδί παρουσιάζει ξηρό βήχα, είναι καλό να αυξήσουμε τα επίπεδα υγρασίας στο χώρο με τη χρήση ενός υγραντήρα, έτσι ώστε να αποφύγουμε την ξηρότητα στο βλεννογόνο και στις αναπνευστικές οδούς, καθιστώντας τες λιγότερο επιρρεπείς σε λοιμώξεις. Αντίθετα, εάν το παιδί είναι αλλεργικό και υποφέρει από άσθμα, τα επίπεδα υγρασίας θα πρέπει να διατηρηθούν σε πιο χαμηλά επίπεδα. 

Αλλά ποιον υγραντήρα να διαλέξετε;

Η Chicco παρουσιάζει τον Respira Sano, τη νέα σειρά υγραντήρων της, που μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε ανάγκη.

Πρόκειται για έναν υγραντήρα ζεστού ατμού, ο οποίος αφού φέρει το νερό σε σημείο βρασμού, εξάγει τον ατμό απαλλαγμένο από βακτήρια και μύκητες. Ενδείκνυται ιδιαίτερα για εποχικές ασθένειες καθώς ενυδατώνει τον βλεννογόνο, βοηθά να μαλακώσει η βλέννα και βοηθά το μωρό σας να αναπνέει καλύτερα.

Αντίθετα, ο υγραντήρας ψυχρού ατμού, ο οποίος βασίζεται στην τεχνολογία των υπερήχων, δε θερμαίνει το περιβάλλον και ενδείκνυται για μικρά σπίτια ή σπίτια με αυξημένη, αλλά μη ρυθμιζόμενη θερμοκρασία. Πρόκειται για μία εξαιρετική λύση, όταν έχουμε να κάνουμε με γεωγραφικές ζώνες όπου το καλοκαίρι είναι πολύ ξηρό. Επίσης είναι αθόρυβος και δεν διαταράσσει τον ύπνο του παιδιού. Μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια κατά τη διάρκεια της ημέρας και εάν υπάρχουν στο σπίτι μεγαλύτερα παιδιά που θα μπορούσαν κατά λάθος να τον αγγίξουν.

Ένας μεικτός υγραντήρας ατμού συνδυάζει τη διπλή τεχνολογία ζεστού/κρύου. Ο ατμός που παράγεται από το νερό που φτάνει σε σημείο βρασμού, περνά μέσα από ένα σύστημα αερισμού το οποίο χαμηλώνει τη θερμοκρασία του, πριν αυτός εξαχθεί.

Δεν θερμαίνει το περιβάλλον, αλλά καταφέρνει να διαχέει τον ατμό σε όλο το δωμάτιο και για αυτό το λόγο πρόκειται για την ιδανική λύση για κάθε εποχή, για κάθε γεωγραφική περιοχή και για κάθε είδος κατοικίας.