Παιχνίδια ως ερέθισμα για την κίνηση.

Jun 22 , 2021

Παιχνίδια ως ερέθισμα για την κίνηση.

Το να συνηθίσουν τα παιδιά μας στην κίνηση, από την βρεφική ηλικία ακόμη, είναι πολύ βασικό για την μελλοντική τους υγεία.

Όχι στην καθιστική ζωή, τουλάχιστον σε μικρή ηλικία

Πολύ συχνά, τα παιδιά διάγουν μία καθιστική ζωή. Δεν έχουν την ευκαιρία να παίξουν ελεύθερα, να κινηθούν, να τρέξουν και αυτό έχει αποτέλεσμα στην ανάπτυξη των κινητικών τους δεξιοτήτων και οχι μόνο. Γνωρίζουμε όλοι πως, το να πειραματίζεσαι, να πέφτεις, να ξανασηκώνεσαι, είναι υγιείς δραστηριότητες, οι οποίες ευνοούν την κινητική πρόοδο των παιδιών μας, βελτιώνουν την ισορροπία και τον συντονισμό, αλλά επίσης συμβάλλουν στο αίσθημα της ασφάλειας και της αυτοπεποίθησης.

Ναι στα κινητικά παιχνίδια για παιδιά.

Επομένως, ενθαρρύνουμε τα μικρά μας να πειραματιστούν με την κίνηση, καθώς η εξελικτική πορεία του παιδιού και ιδιαίτερα οι κινητικές δεξιότητες, επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τα ερεθίσματα και από τις προκλήσεις του περιβάλλοντος που μεγαλώνουν. Τους προσφέρουμε παιχνίδια τα οποία ενθαρρύνουν τον κινητικό πειραματισμό, τα παροτρύνουν να δοκιμάσουν νέες κινήσεις και νέες δεξιότητες.  Βρισκόμαστε όλοι μαζί σε κίνηση!

Πάνω από όλα, συμμετέχουμε  στα παιχνίδια τους, καθώς είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να κάνουμε μαζί κάποια φυσική δραστηριότητα και να μοιραστούμε ευχάριστες εμπειρίες. Να ενισχύσουμε τη σχέση μας και να επικοινωνήσουμε μαζί τους.

Τα ιδανικά παιχνίδια για να τα βοηθήσετε είναι το χαλί δραστηριοτήτων και το τέρμα ποδοσφαίρου.