Η δέσμευση της Chicco, κάθε μέρα

Μια αποστολή που ξεκινά από εμάς Στον πολιτισμό μας υπάρχει η αξία της προστασίας και της διαφύλαξης της μητρότητας. Όχι μόνο επειδή οι ανάγκες των γονέων βρίσκονται στο επίκεντρο της δουλειάς που κάνουμε καθημερινά, αλλά επειδή είμαστε μια εταιρεία με γυναικεία πλειοψηφία, πάνω από το 60% των εργαζομένων είναι γυναίκες και επειδή η ποιότητα ζωής πολλών οικογενειών εξαρτάται από τις συνθήκες εσωτερικά της Chicco. Κάθε χρόνο, το 2,3% των εργαζομένων μας δημιουργεί μια νέα οικογένεια, με μέσο όρο 1,66 παιδιά το καθένα: θέλουμε να βοηθήσουμε αυτή τη γενιά του αύριο να μεγαλώσει.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε εισαγάγει μια σειρά μέτρων για την υποστήριξη της αποτελεσματικής διαχείρισης της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των εργαζομένων μας, για παράδειγμα ενσωματώνοντας τη δυνατότητα της έξυπνης εργασίας ή του ευέλικτου ωραρίου και με τη διευκόλυνση από την εταιρεία των αιτημάτων μερικής απασχόλησης, για την κάλυψη της φυσικής ανάγκης ενός νέου γονέα. Και υποστηρίζουμε όχι μόνο μέσω ευέλικτων παραχωρήσεων, αλλά και μέσω υπηρεσιών και δομών το parenting, όπως η εφαρμογή ενός παιδικού σταθμού κοντά στα γραφεία ή πάρκινγκ για αποκλειστική χρήση των νέων μητέρων.

Πιστεύουμε ότι ο ερχομός ενός μωρού δεν πρέπει να αποτελεί υπερβολικό βάρος από οικονομική άποψη για τις οικογένειες της Chicco και για το λόγο αυτό προσφέρουμε συνεισφορές κατά την άφιξη του νεογέννητου. Όπως κάλυψη άνω του 50% της αμοιβής του παιδικού σταθμού για όλη την περίοδο, πακέτο γέννησης με μια επιλογή από τα προϊόντα μας, επιπλέον εκπτώσεις από τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης και για τους επόμενους 12 μήνες και μια συνδρομή για πάνες για 6 μήνες. Αφήνουμε στους νέους γονείς όσο το δυνατόν λιγότερες ανησυχίες και μόνο τη χαρά να ζήσουν αυτή τη νέα περιπέτεια με γαλήνη.

Πιστεύουμε ότι η συμβολή μας πρέπει επίσης να είναι επιμορφωτική και ότι η μητρότητα μπορεί να είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ενθαρρύνουμε και υποστηρίζουμε τις γυναίκες, μέσω μιας σειράς εργαλείων, σε αυτό το νέο μονοπάτι προς τη μητρότητα, μέσω της πρόσβασης σε ειδικά μαθήματα, διαδικτυακά σεμινάρια και διαδρομές που σχετίζονται με διάφορα θέματα που σχετίζονται με τη γονική μέριμνα.
Αυτή η σειρά πρωτοβουλιών μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους για ένα γεγονός που είναι πολύ σημαντικό για εμάς, αυτό του ποσοστού εγκατάλειψης μετά τη μητρότητα: είναι κοντά στο 0%. Δουλεύουμε καθημερινά για να δημιουργήσουμε ένα εργασιακό περιβάλλον στο οποίο μια γυναίκα δεν χρειάζεται να επιλέξει ανάμεσα στο να είναι μητέρα και στην επιθυμία της να είναι επαγγελματίας.