ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ www.chicco.gr

 

Η Εταιρεία μας «Β&Μ Σκαρμούτσος ΑΕ», οδός Ανδρέα Μεταξά 6, Κάτω Κηφισιά, ΑΦΜ 094051177, ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών, τηλ. 210 6241400 (η «Εταιρεία», «εμείς», η “Chicco”) σεβόμενη την ιδιωτικότητά σας λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για την τήρηση της ισχύουσας εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας σε σχέση με την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων. Έχουμε θεσπίσει την παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (εφεξής «Πολιτική  Απορρήτου» ή «Πολιτική»), με στόχο την ενημέρωση των επισκεπτών του ηλεκτρονικού μας καταστήματος (εφεξής «e-shop», «ηλεκτρονικό κατάστημα» ή «Chicco») σχετικά με την επεξεργασία των δεδομένων τους.

Η παρακάτω πολιτική προσωπικών δεδομένων της Chicco απευθύνεται σε εσάς:

  • Που πλοηγήστε στο e- shop μας,
  • Που δημιουργείτε λογαριασμό ή/και αγοράζετε προϊόντα από το e-shop μας,
  • Που λαμβάνετε ενημερώσεις από εμάς μέσω των προωθητικών μας ενεργειών και επικοινωνείτε μαζί μας

(εφεξής «εσείς», «εσάς»).

Η παρούσα Πολιτική θα πρέπει να διαβάζεται από κοινού με την Πολιτική Cookies και τους Όρους & Προϋποθέσεις του e-shop μας, καθώς τα κείμενα αυτά αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα αυτής της Πολιτικής, και διέπουν ενιαία και συνολικά τη λειτουργία του e-shop και τη διενέργεια συναλλαγών (αγορών) μέσω αυτού.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση στο e-shop μας ή/και πραγματοποιώντας τις αγορές σας, αποδέχεστε αυτόματα και ανεπιφύλακτα τους όρους της παρούσας Πολιτικής με τις εκάστοτε τροποποιήσεις της. Σας καλούμε να ανατρέχετε κατά περιόδους στην Πολιτική αυτή, προκειμένου να ενημερώνεστε για τις αλλαγές  που τυχόν πραγματοποιούμε. Σε περίπτωση που δε συμφωνείτε με τις τροποποιήσεις, οφείλετε να μη προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια (χρήση της ιστοσελίδας ή/και αγορά).

1.     Υπεύθυνος Επεξεργασίας & Στοιχεία Επικοινωνίας

  • Υπεύθυνος Επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων είναι η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Β&Μ Σκαρμούτσος ΑΕ», η οποία εδρεύει επί της οδού οδός Ανδρέα Μεταξά 6, Κάτω Κηφισιά, τηλ. 210 6241400 διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  ΑΦΜ 094051177, ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών .
  • Στοιχεία επικοινωνίας: Για οποιοδήποτε θέμα, που αφορούν την παρούσα Πολιτική Απορρήτου και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να επικοινωνείτε με τους εξής τρόπους:
  • Με τηλεφωνική εξυπηρέτηση στο τηλέφωνο 210 6241330, Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 - 17.00
  • Με αποστολή απλού ταχυδρομείου στην Διεύθυνση ταχυδρομείου: Ανδρέα Μεταξά 6, Κηφισιά 14564
  • Με αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο e- mail:  eshop@chicco.gr

2.      Τι είναι τα προσωπικά δεδομένα;

Στα προσωπικά δεδομένα σας ανήκει κάθε πληροφορία που επιτρέπει, είτε από μόνη είτε συνδυαστικά με άλλες, τη μοναδική ταυτοποίησή σας, κατά τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΓΚΠΔ 2016/679/ΕΕ – GDPR), της εκάστοτε ισχύουσας ελληνικής νομοθεσίας και των αποφάσεων της Ελληνικής Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) καθώς τις οδηγίες και αποφάσεις των αρμόδιων ευρωπαϊκών οργάνων.

Πρόκειται για πληροφορίες που είτε συλλέγονται με αυτοματοποιημένο τρόπο είτε και κατόπιν κάποιας συγκεκριμένης διάδρασής σας κατά την πλοήγησή σας στο e-shop μας, όπως για παράδειγμα:

  • όταν καταχωρείτε εσείς οι ίδιοι ηλεκτρονικά κατά τη δημιουργία και διαχείριση Λογαριασμού στο e-shop προσωπικά σας δεδομένα
  • όταν υποβάλετε μια παραγγελία
  • όταν εγγράφεστε στη λίστα αποδεκτών του Newsletter μας
  • όταν συμμετέχετε σε προωθητικές ενέργειες της Chicco
  • όταν υποβάλλετε κάποιο αίτημα εξυπηρέτησής σας από εμάς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαχείρισή προσωπικών σας δεδομένων μέσω cookies, μπορείτε να ανατρέξετε και στην Πολιτική Cookies μας.

3.     Ποια δεδομένα σας συλλέγουμε;

Ενδεικτικά συλλέγουμε για εσάς τα παρακάτω προσωπικά δεδομένα:

  • Δεδομένα σύνδεσης λογαριασμού: ονοματεπώνυμο, username – το e-mail σας ή το τηλέφωνό σας
  • Δεδομένα ταυτότητας & επικοινωνίας: ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, e-mail, τηλέφωνο
  • Δεδομένα οικονομικά και φορολογικά: τρόπος πληρωμής, είδος κάρτας, αξία συναλλαγών, πιστωτικά, επιστροφές χρημάτων, στοιχεία απόδειξης
  • Δεδομένα συναλλαγής/αγοράς: είδος προϊόντων αγοράς, αξία συναλλαγής, διεύθυνση αποστολής ή/και χρέωσης, χρόνος αγοράς, είδος κάρτας
  • Δεδομένα λογαριασμού: εάν δημιουργήσετε λογαριασμό στο e-shop μας, ορισμένα από τα παραπάνω δεδομένα (π.χ. διεύθυνση, e-mail επικοινωνίας) θα καταχωριστούν και στον Λογαριασμό Χρήστη σας (είτε κατόπιν δικής σας καταχώρισης είτε κατόπιν αυτόματης αποθήκευσης).
  • Δεδομένα Τεχνικά: Διεύθυνση πρωτοκόλλου διαδικτύου (IP) λειτουργικό σύστημα
  • Δεδομένα analytics: στατιστικά/ψευδώνυμα δεδομένα που συλλέγονται μέσω cookies. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά μπορείτε να λάβετε από την Πολιτική Cookies μας.

*Διευκρινίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πληρωμής, δεν καταγράφουμε ούτε αποθηκεύουμε τις πληροφορίες πληρωμής κατά τη συναλλαγή αυτή, πχ. αριθμούς πιστωτικών καρτών κ.ά.. Εσείς παρέχετε αυτές τις πληροφορίες απευθείας στον αντίστοιχο πάροχο υπηρεσιών πληρωμών αποκλειστικά.

Δεν συλλέγουμε εν γνώση μας, οποιαδήποτε πληροφορία από οποιοδήποτε πρόσωπο κάτω των 15 ετών. Οι υπηρεσίες μας απευθύνονται αποκλειστικά σε ανθρώπους που είναι τουλάχιστον 18 ετών ή μεγαλύτεροι. Σε περίπτωση που είστε κάτω των 15 ετών, σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας και να μην παρέχετε καμία πληροφορία σε εμάς (ήτοι: μην ανοίγετε λογαριασμό το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, μην παρέχετε το e-mail σας για εγγραφή στο newsletter μας, μην κάνετε καμία αγορά και μην δίνετε καμία πληροφορία για το πρόσωπό σας σε εμάς, συμπεριλαμβανομένων του ονόματος, της διεύθυνσης, ή στοιχείων επικοινωνίας σας (τηλέφωνο, e-mail κλπ.).

4.     Συλλογή & Επεξεργασία προσωπικών δεδομένων (σκοπός & νομική βάση επεξεργασίας)

Ο παρακάτω πίνακας στόχο έχει να σας ενημερώσει σχετικά με τους σκοπούς για τους οποίους πραγματοποιείται κάθε πράξη επεξεργασίας (κάθε πράξη ή σειρά πράξεων στην οποία προβαίνουμε, η οποία πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα π.χ. συλλογή, διατήρηση, διαβίβαση κλπ) εκ μέρους της Chicco και να σας παρουσιάσει τη νομική βάση (δηλαδή το νόμιμο λόγο που μας επιτρέπει να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα κατά τον τρόπο και για το σκοπό που σας αναφέρουμε) στην οποία κάθε μία από αυτές στηρίζεται.

  • Σκοποί επεξεργασίας
  1. Την Δημιουργία και Διαχείριση Λογαριασμού σας στο e-shop
  2. Την εκτέλεση της παραγγελίας σας από το e-shop
  • Τη λειτουργία του e-shop
  1. Εξυπηρέτηση πελάτη μέσω επικοινωνίας με την εταιρεία
  2. Εμπορική Επικοινωνία

 

 

 

Σκοπός επεξεργασίας

Δεδομένα

Νομική Βάση Επεξεργασίας

Ι.

Δημιουργία και Διαχείριση Λογαριασμού στο Chicco

Συλλέγουμε

-         τα στοιχεία που καταχωρείτε εσείς στην φόρμα δημιουργίας λογαριασμού που υπάρχει στο μενού του e-shop ή/ και αυτά που καταχωρείτε κατά την παραγγελία σας και αποθηκεύονται αυτόματα στον λογαριασμού

και τα επεξεργαζόμαστε για το σκοπό:

-         της εγγραφή σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα

Δεδομένα ταυτότητας (όνομα, επώνυμο)

Δεδομένα Επικοινωνίας (e-mail ή τηλέφωνο)

 

Δεδομένα Σύνδεσης Λογαριασμού (username – το e-mail σας)

η συγκατάθεσή σας για τη δημιουργία Λογαριασμού, την επιβεβαίωση της εγγραφής σας, την ταυτοποίησή σας μέσω αυτού και την προβολή του ιστορικού των παραγγελιών σας.

Μπορείτε να άρετε τη συγκατάθεσή σας οποτεδήποτε αποστέλλοντας e- mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-shop.chicco.gr

 

ΙΙ.

Εκτέλεση της παραγγελίας σας από το e-shop

Συλλέγουμε  τα παρακάτω δεδομένα από εσάς με αφορμή τις κάτωθι ενέργειές σας:

-         υποβολή παραγγελίας,

-         υπαναχώρηση ή επιστροφή προϊόντος από άλλη αιτία

-         επικοινωνία σχετικά με την παραγγελία σας

και τα επεξεργαζόμαστε για τους εξής σκοπούς:

-         τιμολόγηση & παράδοση προϊόντων,

-         παρακολούθηση παραγγελίας & ενημέρωσή για την εξέλιξη της,

επεξεργασία και εν γένει διαχείριση παραγγελιών

α) Δεδομένα ταυτότητας (όνομα, επώνυμο)

Δεδομένα Επικοινωνίας (ταχυδρομική διεύθυνση, e-mail)

Δεδομένα Συναλλαγής/ Αγοράς (είδος προϊόντων αγοράς, αξία συναλλαγής, διεύθυνση αποστολής, χρόνος αγοράς, τρόπος πληρωμής)

Δεδομένα οικονομικά (Τρόπος πληρωμής, είδος κάρτας, τραπεζικός λογαριασμός, αξία συναλλαγών, πιστωτικά, επιστροφές χρημάτων, κλπ, τα οποία επεξεργαζόμαστε για τη διαχείριση και διεκπεραίωση των πληρωμών σας, και την ασφάλεια της οικονομικής μας συναλλαγής)

β) Δεδομένα φορολογικά (στοιχεία απόδειξης)

α) η εκτέλεση της συμβατικής σχέσης μας. Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα δυνάμει της σύμβασης που έχουμε συνάψει και στην οποία είστε συμβαλλόμενο μέρος σε προσυμβατικό στάδιο και κατά τη σύναψη, διάρκεια ή λήξη αυτής.

 

 

 

 

 

 

 

β) η συμμόρφωσή μας με έννομη υποχρέωσή μας. Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα στο πλαίσιο των έννομων υποχρεώσεών μας που αφορούν στην διαχείριση και τήρηση των φορολογικών στοιχείων που προκύπτουν από την σύμβαση πώλησης καθώς και για την οποιαδήποτε έγερση αξίωσης οποιουδήποτε συμβαλλόμενου μέρους

III.

Λειτουργία του e-shop

Συλλέγουμε τα προσωπικά δεδομένα με αυτοματοποιημένα μέσα:

-         που προέρχονται από την πλοήγησή σας στο e-shop

Και τα επεξεργαζόμαστε για:

-         την ορθή λειτουργία του e-shop,

-         την ασφάλεια των συναλλαγών,

-         την αντιμετώπιση τεχνικών ζητημάτων,

-         την βελτιστοποίηση των εμπορικών διαδικασιών και των τεχνικών συστημάτων,

-         την υιοθέτηση εμπορικών και επιχειρηματικών μοντέλων, προγραμμάτων και συνεργασιών με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή σας και την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησής σας σε αυτό.

α) Τεχνικά (Διεύθυνση πρωτοκόλλου διαδικτύου (IP) λειτουργικό σύστημα)

 

 

 

β) Λοιπά δεδομένα μέσω Cookies

α) Το έννομο συμφέρον της εταιρείας μας για την άρτια τεχνική λειτουργία του e-shop μας, την διαχείριση και βελτιστοποίηση των τεχνικών συστημάτων και την ασφάλεια των συναλλαγών, το οποίο εν προκειμένω σταθμίζεται επαρκώς έναντι της ιδιωτικότητάς σας και των δικαιωμάτων σας.

β) Η συγκατάθεσή σας μέσω της αποδοχής των σχετικών cookies μέσω του cookie banner της ιστοσελίδας μας κατά την πλοήγηση στο e-shop – βλ. και αναλυτικότερα στην Πολιτική Cookies μας.

Μπορείτε να άρετε τη συγκατάθεσή σας οποτεδήποτε από εδώ.

IV

Εξυπηρέτηση πελάτη μέσω της επικοινωνίας με την εταιρεία

Συλλέγουμε τα προσωπικά δεδομένα:

-         που μας έχετε παράσχει εσείς με τη συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας ή κατά την επικοινωνία μας με εσάς

Και τα επεξεργαζόμαστε για:

-         τη διαχείριση παραπόνων που μας υποβάλλετε μέσω e- mail

-         την επίλυση προβλημάτων στο πλαίσιο των παραγγελιών ή ελαττωμάτων των προϊόντων μετά την πώληση (η επικοινωνία γίνεται στα μέσα επικοινωνίας που εσείς μας δίνετε- e-mail ή τηλέφωνο).

 

Δεδομένα ταυτότητας (όνομα, επώνυμο)

Δεδομένα Επικοινωνίας (email, τηλέφωνο)

Δεδομένα Συναλλαγής (Είδος αγοράς, χρόνος αγοράς, χρόνος και τόπος παράδοσης, υπαναχώρηση, παράπονά σας, ιστορικό αγορών)

Πληροφορίες που μας χορηγείτε σχετικές με το αίτημά σας

Ανάλογα στην περίπτωση που κρίνετε ότι χρειάζεται να εξυπηρετηθείτε μετά την πώληση, η επεξεργασία γίνεται βάσει των ακόλουθων νομικών βάσεων:

 

α) η εκτέλεση της συμβατικής σχέσης. Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα δυνάμει της σύμβασης που έχουμε συνάψει κατά τη σύναψη διάρκεια ή λήξη αυτής και στην οποία είστε συμβαλλόμενο μέρος καθώς και για την εξυπηρέτησή σας κατόπιν λήξης αυτής, ιδίως εφόσον επικοινωνείτε μαζί μας ειδικά για τη διαχείριση ζητημάτων που αφορούν στην παραγγελία σας,

 

 β) συμμόρφωση με την έννομη υποχρέωση της Εταιρείας. Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για την υιοθέτηση εργαλείων/μέσων εξυπηρέτησης των πελατών πριν και μετά την πώληση,

 

γ) (όπου συντρέχει περίπτωση) τη συγκατάθεσή σας για λήψη επικοινωνίας από την Εταιρεία για εξυπηρέτηση πελατών, κατόπιν σχετικού αιτήματός σας. Μπορείτε να άρετε τη συγκατάθεσή σας οποτεδήποτε αποστέλλοντας e- mail στα στοιχεία επικοινωνίας ανωτέρω.

V.

Εμπορική Επικοινωνία

Συλλέγουμε:

-         το e-mail σας από εσάς όταν το εισάγετε στο αντίστοιχο πεδίο στην ιστοσελίδα μας

Για το σκοπό:

-        Της αποστολής ενημερωτικών δελτίων (Newsletters)

Δεδομένα Επικοινωνίας (e-mail)

Η συγκατάθεσή σας. Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας για την εμπορική επικοινωνία έπειτα από συγκατάθεσή σας για εγγραφή σας στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα να άρετε τη συγκατάθεσή σας οποτεδήποτε πατώντας στο  κουμπί unsubscribe στην επικοινωνία που θα λάβετε ή με  επικοινωνία στα στοιχεία της Εταιρείας μας.

  • Ενδέχεται να επεξεργαστούμε προσωπικά σας δεδομένα στη βάση του εννόμου συμφέροντός μας και της συμμόρφωσής της Εταιρείας μας με έννομη υποχρέωσή της όταν λαμβάνουμε έγγραφα, αιτήματα, παραγγελίες, δικόγραφα, εντάλματα κλπ. τρίτων νόμιμων αρχών ή φορέων, όπως εποπτικές, εισαγγελικές, δικαστικές, φορολογικές αρχές, για την διερεύνηση εγκλημάτων και την προστασία σας έναντι απάτης ή καταπολέμησης κάθε μορφής εγκληματικότητας και προσβολής εννόμων αγαθών.
  • Όπου για την πραγματοποίηση της εμπορικής επικοινωνίας απαιτείται συγκατάθεση (π.χ. για την αποστολή του Newsletter της Chicco), μπορείτε να επιλέξετε να λαμβάνετε την επικοινωνία αυτή στο e-mail που θα μας δηλώσετε. Σε περίπτωση που μας δίνετε συγκατάθεση για επικοινωνία χωρίς να δηλώνετε e-mail (π.χ. στο στάδιο δημιουργίας λογαριασμού), θα χρησιμοποιήσουμε το e-mail επικοινωνίας που μας δώσατε κατά την εγγραφή σας.
  • Σε κάθε περίπτωση που αίρετε τη συγκατάθεσή σας η άρση της ισχύει για το μέλλον.

5.     Πόσο χρόνο διατηρούνται τα δεδομένα σας;

  • Θα διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο χρονικό διάστημα συνεχίζετε να αλληλεπιδράτε με εμάς και είναι απαραίτητα για την εκπλήρωση των σκοπών επεξεργασίας που περιγράφονται ανωτέρω (π.χ. για την τήρηση του Λογαριασμού σας, για την αποστολή του newsletter μας, εφόσον είστε εγγεγραμμένος σε αυτό, για φορολογικούς σκοπούς, αν έχετε πραγματοποιήσει αγορές από το ηλεκτρονικό μας κατάστημά κλπ). Τα δεδομένα παραμένουν στη βάση του e-shop έως ότου αιτηθείτε τη διαγραφή τους (πχ σε περίπτωση αίτησης διαγραφής του λογαριασμού σας), εκτός αν η διατήρησή τους επιβάλλεται βάσει υποχρέωσης εκ του νόμου (πχ φορολογικούς σκοπούς) ή για την υποστήριξη νομίμου δικαιώματος της Εταιρείας μας. Σε κάθε περίπτωση τα δεδομένα διαγράφονται αμέσως μετά την εκπλήρωση των σκοπών για τους οποίους τηρούνται, ενώ κάποια δεδομένα (πχ τυχόν δεδομένα παραγγελιών) διατηρούνται ανώνυμα ή ψευδωνυμοποιημένα για σκοπούς στατιστικής ανάλυσης.
  • Τα δεδομένα επικοινωνίας για σκοπούς εμπορικής επικοινωνίας μαζί σας τα διατηρούμε για 3 έτη από την τελευταία επικοινωνία σας μαζί μας (π.χ. πραγματοποίηση αγοράς, επικοινωνία με call center) ή από την τελευταία αλληλεπίδραση που είχατε με το συγκεκριμένο μέσο (λ.χ. άνοιγμα του newsletter) ή μέχρι την άρση της συγκατάθεσής σας για καθέναν από τους ανωτέρω σκοπούς επεξεργασίας, οπότε η Εταιρεία διαγράφει τα προσωπικά σας δεδομένα και δεν τα χρησιμοποιεί εφεξής (με εξαίρεση όσα δεδομένα οφείλει να διατηρεί βάσει της εκτέλεσης της σύμβασης ή/και σε εκπλήρωση υποχρέωσης της εκ του νόμου π.χ. φορολογικές υποχρεώσεις).

 

6.     Ποια είναι τα δικαιώματά σας και πώς μπορείτε να τα ασκήσετε;

Τα δικαιώματά σας μπορείτε να τα ασκήσετε στα στοιχεία επικοινωνίας της Εταιρείας μας ανωτέρω.

Προς διευκόλυνσή σας, παραθέτουμε κατωτέρω αναλυτικό πίνακα με τα δικαιώματά σας και την σχετική επεξήγηση (η αναφορά σε άρθρα κατωτέρω αφορά στον Γενικό Κανονισμό περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων 2016/679/ΕΕ):

ΔΙΚΑΙΩΜΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

Πρόσβασης (α. 15)

Μπορείτε να μας ζητήσετε να:

  • επιβεβαιώσουμε ότι η Eταιρεία μας επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα
  • να αποκτήσετε πρόσβαση σε όσα δεδομένα σας επεξεργαζόμαστε
  • να λάβετε σχετικές πληροφορίες για την επεξεργασία τους, όπως: ποια δεδομένα έχει η εταιρεία μας, γιατί τα χρησιμοποιεί, σε ποιον τα διαβιβάζει, εάν τα διαβιβάζει σε τρίτες χώρες, πώς τα προστατεύει, για πόσο καιρό τα τηρεί, ποια δικαιώματα έχει, πώς μπορούμε να υποβάλουμε μια καταγγελία, από πού τα συνέλεξε στην περίπτωση που δεν τα συνέλεξε από εσάς

Διόρθωσης (α.16)

Μπορείτε να ζητήσετε από την Εταιρεία μας να διορθώσει αναληθή ή ανακριβή δεδομένα σας ή να τα επικαιροποιήσει. Στο πλαίσιο αυτό η Εταιρεία μας διατηρεί το δικαίωμα να επαληθεύσει την ακρίβεια των δεδομένων προτού προβεί στη διόρθωσή τους και υποχρεούται να ενημερώσει τον αποδέκτη στον οποίο γνωστοποιήθηκαν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, εκτός εάν αυτό αποδεικνύεται ανέφικτο ή εάν συνεπάγεται δυσανάλογη προσπάθεια

Διαγραφής (α.17)

Μπορείτε να ζητήσετε να διαγραφούν δεδομένα σας όταν:

1.      έχετε ανακαλέσει τη συγκατάθεσή μας επί της οποίας βασίζεται η επεξεργασία

2.      δεν χρειάζονται πλέον για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν,

3.      στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι υποβάλλονται κατ’ άλλο τρόπο ή παράνομα σε επεξεργασία

4.      εάν αντιτάσσεστε στην επεξεργασία

Η εταιρεία μας διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί την άσκηση του παραπάνω δικαιώματος εάν η επεξεργασία των δεδομένων είναι απαραίτητη α) για τον σκοπό για τον οποίο έχουν συλλεχθεί, β) για τη συμμόρφωση με μία νομική υποχρέωση, γ) για τη σύσταση, άσκηση ή υπεράσπιση νομικών απαιτήσεων.

Όταν καταγγέλλετε τις μεταξύ μας συμβάσεις μπορείτε να ζητήσετε τη διαγραφή του Λογαριασμού σας και των δεδομένων σας.

Η διαγραφή, θα εκπληρώνεται όταν πληρούνται οι ως άνω προϋποθέσεις.

Περιορισμού (α 18)

Μπορείτε να ζητήσετε από την εταιρεία μας να ασκήσετε το δικαίωμα του περιορισμού της επεξεργασίας, δηλαδή να διατηρηθούν, αλλά να μην χρησιμοποιηθούν τα προσωπικά σας δεδομένα όταν:

1.      η ακρίβειά τους αμφισβητείται, ώστε να μπορέσετε να επαληθεύσετε την ακρίβειά τους

2.      η επεξεργασία είναι παράνομη αλλά δεν επιθυμείτε τη διαγραφή τους

3.      η επεξεργασία των δεδομένων δεν είναι πλέον απαραίτητη για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν, αλλά η εταιρεία μας εξακολουθεί να τα χρειάζεται για τη θεμελίωση, άσκηση ή υπεράσπιση νομικών απαιτήσεων

4.      εναντιώνεστε στην επεξεργασία τους και αναμένετε την επαλήθευση του αποτελέσματός της, δηλαδή κατά πόσο οι νόμιμοι λόγοι της εταιρείας μας υπερισχύουν έναντι των δικών σας νόμιμων ισχυρισμών

Φορητότητας (α. 20)

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε από την Εταιρεία μας να σας παρασχεθούν τα προσωπικά σας δεδομένα σε δομημένη μορφή ή μπορείτε να ζητήσετε να μεταφερθούν απευθείας σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας. Προϋπόθεση είναι τα δεδομένα να έχουν δοθεί με συγκατάθεση ή στο πλαίσιο εκτέλεσης της σύμβασης και επίσης τα δεδομένα να τηρούνται με αυτοματοποιημένα μέσα και όχι έντυπα. Επιπλέον προϋπόθεση αποτελεί τα δεδομένα να έχουν χορηγηθεί από εσάς και δεν αφορά στην περίπτωση κατά την οποία τα δεδομένα έχουν συναχθεί από την εταιρεία μας με βάση τα δεδομένα που της έχετε χορηγήσει εσείς.

Εναντίωσης (α.21)

Μπορείτε να αντιταχθείτε ανά πάσα στιγμή σε οποιαδήποτε επεξεργασία προσωπικών σας δεδομένων, η οποία έχει ως νομική βάση α) το έννομο συμφέρον, β) την εκπλήρωση καθήκοντος, γ) την περίπτωση κατάρτισης προφίλ. Αν ασκήσετε το συγκεκριμένο δικαίωμα η Εταιρεία μας θα πρέπει να αποδείξει επιτακτικούς και νόμιμους λόγους που υπερισχύουν των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σας ή που άπτονται της θεμελίωσης, άσκησης, ή υποστήριξης νομικών αξιώσεων για να συνεχίσει την εν λόγω επεξεργασία.

Άρσης συγκατάθεσης

Έχετε δικαίωμα να άρετε τη συγκατάθεσή σας όπου προβλέπεται ως βάση επεξεργασίας η λήψη συγκατάθεσης. Μπορείτε να άρετε τη συγκατάθεσή σας ελεύθερα και οποτεδήποτε με αίτησή σας στα στοιχεία επικοινωνίας της Εταιρείας μας που έχουν εισαχθεί ανωτέρω. Η άρση της συγκατάθεσης ισχύει για το μέλλον.

Δικαίωμα στην ανθρώπινη παρέμβαση (α.22)

Η Εταιρεία μας δεν λαμβάνει αποφάσεις με τη χρήση τεχνικού μέσου, με την οποία απόφαση να αξιολογούνται προσωπικές σας πτυχές και να λαμβάνεται αποκλειστικά βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας, η οποία να παράγει έννομα αποτελέσματα έναντί υμών ή να σας επηρεάζει σημαντικά κατά ανάλογο τρόπο. Ούτε καταρτίζει προφίλ σας μέσω αυτοματοποιημένης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Με την παρούσα ενημερώνεστε ότι έχετε στη διάθεσή σας το δικαίωμα να ζητήσετε να παρέμβει ανθρώπινος παράγοντας κατά την λήψη αποφάσεων μέσω αυτοματοποιημένης επεξεργασίας καθώς και να εκφράσετε την άποψή σας για την απόφαση.

Εποπτική αρχή/Εναλλακτικές μορφές επίλυσης διαφοράς

Έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε τα παράπονά σας ή καταγγελία στην τοπική εποπτική αρχή σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών μας δεδομένων. Στην Ελλάδα, η εποπτική αρχή για την προστασία δεδομένων είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα –www.dpa.gr/

Καθόσον η προστασία της ιδιωτικότητάς σας αποτελεί για την εταιρεία μας προτεραιότητα, μπορείτε να επικοινωνείτε οποτεδήποτε και με την εταιρεία μας για οποιοδήποτε θέμα ή παράπονό σας σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Επιπρόσθετα η εταιρεία μας σας προτείνει να επιλέγετε την εναλλακτική επίλυση διαφορών – διαμεσολάβηση ως ελαστικότερο μέσο επίλυσης των διαφορών μεταξύ υμών και της εταιρείας μας.

 

7.     Διαδικασία για την άσκηση των δικαιωμάτων σας

  • Ταυτοποίηση: Στόχος μας είναι να υπάρχει υψηλό επίπεδο εμπιστευτικότητας όλων των αρχείων που τηρούνται από την Chicco και περιέχουν προσωπικά δεδομένα, για το λόγο αυτό διατηρούμε το δικαίωμα να ζητήσουμε από εσάς κάποια στοιχεία προς απόδειξη της ταυτότητάς σας αν υποβάλλετε αίτημα άσκησης των δικαιωμάτων σας σχετικά με τα εν λόγω αρχεία.
  • Χρονοδιαγράμματα: Το χρονικό σημείο που θέτουμε ως στόχο για να απαντήσουμε σε έγκυρα και ακριβή αιτήματά σας είναι εντός ενός (1) μήνα από τη λήψη του, εκτός εάν το αίτημα που μας υποβάλλετε είναι ιδιαίτερα περίπλοκο ή έχετε υποβάλει αρκετά αιτήματα. Εάν πρόκειται να χρειαστούμε περισσότερο χρόνο για να αποκριθούμε στο αίτημά σας για τους προαναφερόμενους λόγους θα σας ενημερώσουμε αντίστοιχα εντός του μήνα.
  • Συγκεκριμένα αιτήματα: Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αναφέρετε συγκεκριμένα και αληθή στοιχεία ή/και πραγματικά περιστατικά για να μπορέσουμε να απαντήσουμε ή/και να ικανοποιήσουμε με ακρίβεια το αίτημά σας, άλλως επιφυλασσόμαστε για τυχόν σφάλματα τα οποία εκφεύγουν του ελέγχου μας. Η Εταιρεία μας επιφυλάσσεται για την απόκρουση αιτημάτων που είναι αβάσιμα, υπερβολικά, καταχρηστικά ή παράνομα σύμφωνα με το νόμο.
  • Κόστος: Δεν θα σας επιβαρύνουμε με κόστος για την άσκηση των δικαιωμάτων σας σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα, εκτός εάν, όπως προβλέπει ο νόμος, το αίτημά σας για πρόσβαση σε πληροφορίες είναι αβάσιμο ή υπερβολικό, οπότε έχουμε δικαίωμα να χρεώσουμε ένα εύλογο τέλος υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση, θα σας ενημερώσουμε για τυχόν χρεώσεις πριν ολοκληρώσουμε το αίτημά σας.
  • Επικοινωνία: Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα στοιχεία που αναφέρονται ανωτέρω και να μας υποβάλετε τα σχόλια, απορίες σας, παρατηρήσεις ή τυχόν παράπονά σας αναφορικά με την παρούσα Πολιτική και την εν γένει συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

8.     Τρίτοι αποδέκτες των δεδομένων σας

  • Στο πλαίσιο της ορθής λειτουργίας του e-shop και για την εκπλήρωση των συμβατικών της υποχρεώσεων, η Εταιρεία μας συνεργάζεται με τρίτες εταιρείες οι οποίες αποκτούν πρόσβαση μόνον σε όσα δεδομένα είναι απολύτως απαραίτητα για την εγγραφή σας στο e-shop, τη διαχείριση του λογαριασμού σας, την εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης αγοραπωλησίας, την μεταφορά και παράδοση σε εσάς των προϊόντων μας, τις πληρωμές σας και επιστροφές χρημάτων, την παροχή λογιστικών και νομικών υπηρεσιών, της δημιουργίας και τεχνικής υποστήριξης της ιστοσελίδας μας, την φιλοξενία των βάσεων δεδομένων μας και της ιστοσελίδας μας, την διενέργειας ενεργειών marketing και επικοινωνίας και την εν γένει παροχή των υπηρεσιών μας προς εσάς, τη λειτουργική και μηχανογραφική οργάνωση της ιστοσελίδας μας, την τήρηση των νόμιμων υποχρεώσεών μας καθώς και τη βελτιστοποίηση των προϊόντων και υπηρεσιών μας. Κατά τη διαβίβαση των προσωπικών δεδομένων σας, εξασφαλίζουμε συνεχώς το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ασφάλειας. Ως εκ τούτου, τα δεδομένα σας θα διαβιβάζονται μόνο στους παρόχους υπηρεσιών και σε συνεργαζόμενες εταιρείες, οι οποίες έχουν επιλεγεί προσεκτικά και δεσμεύονται με σύμβαση εκ των προτέρων. Στην περίπτωση της τήρησης των νομίμων υποχρεώσεων μας τα δεδομένα σας θα διαβιβάζονται μόνο στους φορείς οι οποίοι είναι εκάστοτε αρμόδιοι
  • Όλες οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις οι οποίες υποστηρίζουν τα συστήματα και τη λειτουργία της εταιρείας μας, αποκτούν πρόσβαση μόνον σε όσα δεδομένα σας είναι απολύτως απαραίτητα για την υπηρεσία που μας προσφέρουν. Δεσμεύονται δε μέσω σύμβασης να τηρούν απόρρητο και όλα τα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλούς επεξεργασίας και να μην χρησιμοποιούν τις πληροφορίες σας με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εκτός από το να μας βοηθούν να σας παρέχουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τις οποίες έχουμε συμφωνήσει.
  • Η Εταιρεία διατηρεί κατά κανόνα τα προσωπικά σας δεδομένα εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ). Σε περίπτωση που πρόκειται να διαβιβασθούν δεδομένα σε τρίτες χώρες εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου για τις οποίες δεν υφίσταται απόφαση επάρκειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή σε Διεθνείς Οργανισμούς, θα λαμβάνονται όλες οι κατάλληλες εγγυήσεις που προβλέπονται στην ισχύουσα νομοθεσία και στις αποφάσεις και οδηγίες των αρμόδιων ευρωπαϊκών οργάνων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σχετικά με τις διαβιβάσεις προς τρίτες χώρες και θα αναρτώνται οι σχετικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα της εταιρείας.
  • Διατηρούμε το δικαίωμα να γνωστοποιήσουμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα σε τρίτο πάροχο στον οποίο θα επιλέξουμε να μεταβιβάσουμε το σύνολο ή μέρος της επιχείρησής μας. Επιπλέον σε περίπτωση συγχώνευσης ή εξαγοράς, ή άλλης αλλαγής στην επιχείρησή μας, οι νέοι ιδιοκτήτες, μέτοχοι διαχειριστές κτλ. έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα με τον ίδιο τρόπο που ορίζεται στην παρούσα Πολιτική.
  • Τα τηρούμενα δεδομένα σας δύνανται να κοινοποιηθούν στις αρμόδιες δικαστικές, αστυνομικές και άλλες διοικητικές αρχές κατόπιν νομίμου αιτήματός τους και σύμφωνα με τις κάθε φορά ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις. Επιπλέον σε περίπτωση νόμιμης διάταξης, υπηρεσιακής εντολής ή επίσημης προκαταρκτικής εξέτασης, η Εταιρεία έχει το δικαίωμα άνευ ετέρου να θέσει τα σχετικά στοιχεία στη διάθεση της αντίστοιχης υπηρεσίας.

9.     Ασφάλεια δεδομένων

  • Η Εταιρεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλείας για την προστασία και τη διασφάλιση του απορρήτου των προσωπικών σας δεδομένων.
  • Για τη διεξαγωγή της επεξεργασίας η Εταιρεία επιλέγει πρόσωπα με αντίστοιχα επαγγελματικά προσόντα που παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις από πλευράς τεχνικών γνώσεων και προσωπικής ακεραιότητας για την τήρηση του απορρήτου. Η Εταιρεία μέσω και των αντίστοιχων συμβατικών δεσμεύσεων και των συνεργατών της, λαμβάνει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την προστασία και τη διασφάλιση του απορρήτου, της εμπιστευτικότητας και της ακεραιότητας των προσωπικών δεδομένων. Σε κάθε περίπτωση, η ασφάλεια αυτών στο περιβάλλον της πλατφόρμας τελεί υπό την επιφύλαξη γεγονότων που εκφεύγουν της σφαίρας επιρροής της, καθώς και σφαλμάτων που οφείλονται σε τεχνική ή άλλη αδυναμία του δικτύου που δεν ελέγχεται από την Εταιρεία ή λόγων ανωτέρας βίας ή τυχηρών γεγονότων.
  • Οφείλετε να μη γνωστοποιείτε τα στοιχεία/τον κωδικό πρόσβασης του Λογαριασμού σας και ειδικότερα να διαφυλάσσετε τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε αυτόν από τρίτα άτομα.

10.  Αλλαγές στην παρούσα Πολιτική

  • Διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιούμε την παρούσα Πολιτική, για παράδειγμα για να συμμορφωθούμε με τις νέες απαιτήσεις που επιβάλλουν ισχύοντες νόμοι, οδηγίες, ή τεχνικές απαιτήσεις ή σε περίπτωση αναθεώρησης διαδικασιών ή πρακτικών μας. Θα σας ενημερώνουμε για οποιαδήποτε αναθεώρηση στην Πολιτική Απορρήτου μας με δημοσίευση της στην ιστοσελίδα μας. Σας ενθαρρύνουμε, λοιπόν, να ελέγχετε περιοδικά την παρούσα σελίδα. Σε περίπτωση ωστόσο που επιθυμείτε κάποια διευκρίνιση ή πληροφορία αναφορικά με τις αλλαγές, ή έχετε κάποια διαφωνία, επιφύλαξη ή απορία σχετική με αυτές (αλλαγές), μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα στοιχεία που αναφέρονται στην πρώτη Ενότητα. Να σημειώσουμε ότι οποιαδήποτε πληροφορία/ διευκρίνιση σας χορηγηθεί σύμφωνα με τα ανωτέρω για τις ενδεχόμενες αλλαγές της παρούσας Πολιτικής, δε συνιστά αντικατάσταση, υποκατάσταση ή τυχόν τροποποίηση της παρούσας Πολιτικής.