Jun 16 , 2021
Muffins με κρυμμένο μπρόκολο.
Συστατικά (για 12 muffins):
- 200γρ μπρόκολο (φρέσκο ή κατεψυγμένο, καλύτερα μόνο τις φουντίτσες)
- 300γρ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 αυγά μεσαία ελαφρά χτυπημένα
- 1 κούπα γάλα
- 150γρ τυρί γκούντα τριμμένο ή mix τυριών
- ελάχιστο αλάτι, πιπέρι
- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε το μπρόκολο με αλάτι (προαιρετικά). Βράζουμε για 8-10 λεπτά.
Σουρώνουμε το μπρόκολο και το βάζουμε απευθείας σε μπολ με νερό για να κρυώσει.
Στην πολυσυσκευή μαγειρέματος Easy Meal της Chicco χτυπάμε το μπρόκολο καλά μέχρι να γίνει τρίμμα. Προσοχή, δεν θέλουμε να λιώσει!
Μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, γάλα και 100 γρ. από τα τριμμένα τυριά.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ και τα βάζουμε στο μπολ μαζί με το μπρόκολο.
Ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να δέσει το μείγμα και συνεχίζουμε με τα χέρια μας.
Σε μια φόρμα για muffins βάζουμε ειδικά χαρτάκια μίας χρήσης ή τις χρωματιστές θήκες από σιλικόνη που χρησιμοποίησα εγώ (πολύ βολικές!), και τα λαδώνουμε.
Μοιράζουμε το μείγμα σε κάθε θήκη και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας! Αφήστε τα για δέκα λεπτά μέσα στις θήκες και στη συνέχεια βάλτε τα muffins πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Από την Εύη Σταθάτου
https://www.mytwins.gr