Ένα μπιμπερό γεμάτο αγάπη

Jun 22 , 2021

Ένα μπιμπερό γεμάτο αγάπη

Τα μωρά που τρέφονται με μπιμπερό μπορούν να απολαύσουν το άγγιγμα και την αγάπη της μητέρας, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το θηλασμό.

Η μετάβαση στο τάισμα με μπιμπερό, ειδικά στις περιπτώσεις όπου αυτό δεν είναι επιλογή αλλά ανάγκη, δεν θα πρέπει να θεωρείται από τη μητέρα ως αποτυχία να προσφέρει φροντίδα στο παιδί της ή ως μια ήττα.

Μόνο ένα πράγμα έχει σημασία: το μωρό να τρέφεται σωστά και να αισθάνεται ότι το αγαπούν ανά πάσα στιγμή και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Συνεπώς, είναι σημαντικό το τάισμα με μπιμπερό να γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως και ο θηλασμός, επιτρέποντας τόσο στη μητέρα όσο και στο μωρό να απολαμβάνουν αυτή την προσωπική στιγμή.

Μια ήρεμη και γαλήνια στιγμή

Το περιβάλλον πρέπει να είναι ήρεμο και άνετο, και τα παιδιά πρέπει να νιώθουν το άγγιγμα και την αγάπη της μαμάς, ακόμα και αν δεν τρέφονται απευθείας από το στήθος.

Η στιγμή του ταΐσματος προκαλεί έναν υπέροχο συνδυασμό συναισθημάτων - μια αίσθηση επικοινωνίας, αγάπης και τρυφερότητας που δεν χρειάζεται να θυσιάζεται.

Όπως και με το θηλασμό, είναι σημαντικό να αφιερώνετε χρόνο για το τάισμα, μακριά από την σύγχυση, το θόρυβο και την αναστάτωση - μια γαλήνια στιγμή για να έρθετε σε επαφή με το μωρό σας.

Η συμμετοχή του μπαμπά

Το τάισμα με μπιμπερό έχει το πλεονέκτημα της άμεσης συμμετοχής του πατέρα στην ιεροτελεστία.

Από τις πρώτες εβδομάδες ζωής, οι μπαμπάδες έχουν τη δυνατότητα  να βιώσουν τη συγκίνηση που προκαλεί η εμπειρία του ταΐσματος. Αυτό τους βοηθάει να αποκτήσουν οικειότητα, να αναπτύξουν δεσμούς, απομακρύνοντας κάθε συναίσθημα ζήλιας, αποκλεισμού και εγκατάλειψης που συχνά νιώθουν οι νέοι μπαμπάδες.

Ανακαλύψτε όλα τα μπιμπερό της Chicco με βάση τις δικές σας ανάγκες και του μωρού σας.