Αλλαγή της πάνας!

Jun 22 , 2021

Αλλαγή της πάνας!

Ας επιλέξουμε μαζί την κρέμα για την αλλαγή της πάνας.

Η αλλαγή της πάνας είναι κάτι που θα κάνετε συχνά και για αυτό θα πρέπει να επιλέξετε το πιο άνετο σημείο και την πιο κατάλληλη πάνα για το μωρό, φροντίζοντας ιδιαιτέρως την καθαριότητα και την φροντίδα του ευαίσθητου παιδικού δέρματος στην περιοχή.

Καθαρισμός και Πρόληψη 

Είναι πολύ σημαντικό για το δέρμα του νεογέννητου, το οποίο είναι ιδιαιτέρως λεπτό και ευαίσθητο, να λαμβάνει την καθαριστική και προστατευτική φροντίδα που χρειάζεται σε κάθε αλλαγή πάνας. Αυτό θα το πετύχετε χρησιμοποιώντας μη επιθετικά προϊόντα που σέβονται το δέρμα και ταυτόχρονα μπορούν να προλάβουν πιθανούς ερεθισμούς από τα οργανικά υπολείμματα. Αφού θα έχετε καθαρίσει σχολαστικά την περιοχή, καλό είναι να ελέγξετε την κατάσταση του δέρματος του παιδιού. Μπορεί να παρατηρήσετε έναν απλό ερεθισμό με τη μορφή ελαφριάς ερυθρότητας, αλλά μερικές φορές το δέρμα μπορεί να παρουσιάσει κηλίδες με ζωηρό κόκκινο χρώμα και με λεία και στιλπνή επιφάνεια, που μπορεί να αφορούν εκτός από τα οπίσθια και τα γεννητικά όργανα και το εσωτερικό των μηρών.

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να εφαρμόσετε στο σημείο μία καταπραϋντική και προστατευτική κρέμα, η οποία θα ανακουφίσει το παιδί και θα προλάβει άλλες μορφές ερυθρότητας. Ακόμη όμως και αν το δέρμα δεν παρουσιάζει κάποια ερυθρότητα, καλό θα είναι να εφαρμόσετε μία προστατευτική κρέμα για να διατηρήσετε το δέρμα υγιές και σε καλή κατάσταση, προλαμβάνοντας κάποιον πιθανό ερεθισμό.

Πώς να εφαρμόσετε την κρέμα:

Η εφαρμογή κάθε προστατευτικής κρέμας θα πρέπει να γίνεται σε δέρμα εντελώς καθαρό, όπου δεν θα υπάρχουν καθόλου υπολείμματα βρωμιάς. Ο τρόπος που λειτουργούν αυτές οι κρέμες είναι, εφαρμόζοντας τέλεια πάνω στο καθαρό δέρμα, δημιουργούν ένα λεπτό φιλμ προστασίας που εμποδίζει την άμεση επαφή του δέρματος με τα κόπρανα και τα ούρα. Αν η εφαρμογή γίνει σε δέρμα με υπολείμματα, θα εφαρμόσουν τα ίδια σε αυτό και έτσι η συνεχής και ανεπιθύμητη επαφή θα ευνοήσει τους ερεθισμούς και την ερυθρότητα.

Ανακαλύψτε όλα τα προϊόντα για την αλλαγή της πάνας εδώ.