Η καθημερινή υγιεινή του νεογέννητου

Jun 22 , 2021

Η καθημερινή υγιεινή του νεογέννητου

Η καθημερινή υγιεινή του νεογέννητου είναι πολύ σημαντική και απαιτεί μεγάλη προσοχή και λεπτότητα.

Για πολλούς γονείς, η φροντίδα της καθημερινής υγιεινής του παιδιού και ειδικά κατά τις πρώτες του ημέρες, είναι κάτι που μπορεί να τους προκαλέσει ανησυχία. Για να μετατρέψετε την καθημερινή υγιεινή σε μια ευχάριστη και ήρεμη στιγμή, το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε κάποια μικρά βήματα. Η καλύτερη στιγμή είναι μετά το μπάνιο, όταν το μωρό είναι χαλαρό και ήρεμο.

Πώς να καθαρίσετε τα αυτιά του παιδιού:

Τα αυτιά του παιδιού πρέπει να καθαρίζονται συχνά, ίσως περισσότερες από μία φορές την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας ειδικές μπατονέτες από βαμβάκι, οι οποίες καλύτερα να έχουν και το ειδικό σχήμα προστασίας. Καθαρίζουμε μόνο το εξωτερικό μέρος, δηλαδή το πτερύγιο του αυτιού.

Πώς να καθαρίσετε τα μάτια του παιδιού:

Μπορείτε να καθαρίσετε τα μάτια του παιδιού χρησιμοποιώντας μία αποστειρωμένη γάζα στην οποία θα έχετε βάλει φυσιολογικό ορό.

Πώς και πότε να κόψετε τα νύχια του παιδιού:

Πρέπει να κόβετε συχνά τα νύχια του παιδιού, για να αποφύγετε τυχόν γρατσουνιές. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε τα ειδικά ψαλιδάκια, με τις στρογγυλεμένες άκρες και τις μικρές λίμες. Θα πρέπει πάντα να φροντίζετε να κόβετε ευθεία τα νύχια, τόσο στα χέρια όσο και στα πόδια, για να αποφύγετε τυχόν εισχώρησή τους στο δέρμα. Επειδή η επιχείρηση κόψιμο των νυχιών μπορεί να αποδειχθεί περίπλοκη, καλό θα είναι να προχωρήσετε όταν το μικρό είναι χαλαρό ή κοιμάται.

Πώς να καθαρίσετε τη μυτούλα του παιδιού:

Και η μυτούλα χρειάζεται ειδική προσοχή, καθώς μία μυτούλα που αναπνέει ελεύθερα βοηθά το παιδί απολαμβάνει ήρεμο φαγητό και γαλήνιο ύπνο. Αρκεί λίγος φυσιολογικός ορός για να καθαρίσετε ελαφρά το κάθε ρουθούνι με τη σειρά.

Στοματική υγιεινή και πότε να ξεκινήσετε:

Για να έχουμε ολοκληρωμένη καθημερινή υγιεινή του παιδιού, δεν πρέπει να ξεχνάμε την στοματική υγιεινή, ακόμη και αν το παιδί είναι πολύ μικρό και τα δοντάκια δεν έχουν ακόμα φανεί. Μετά το φαγητό, μπορούμε να καθαρίσουμε τα ούλα με το ειδικό τζελ καθαρισμού, το οποίο απολυμαίνει το παιδικό στόμα.

Ανακαλύψτε τη συλλογή στοματικής υγιεινής της Chicco.