Μαξιλάρι θηλασμού: Πώς να το επιλέξετε

Jun 23 , 2022

Μαξιλάρι θηλασμού: Πώς να το επιλέξετε

Ποιες πτυχές πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα μαξιλάρι θηλασμού.

Τα μαξιλάρια θηλασμού έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν τις μαμάδες να θρέψουν το μωρό τους. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα μοντέλα, αλλά όλα έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν το μωρό στη σωστή θέση κατά τη διάρκεια του ταΐσματος. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποια είναι τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά των καλύτερων μαξιλαριών θηλασμού και γιατί να επιλέγουμε ένα μοντέλο έναντι ενός άλλου.

Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένα μαξιλάρι θηλασμού

Πρώτα από όλα πρέπει να είναι αρκετά άκαμπτο για να μπορεί να στηρίξει το μωρό χωρίς να χάσει το σχήμα του και να βουλιάζει. Κάποια, μάλιστα, τείνουν να «βουλιάζουν» εκεί που υποστηρίζεται το παιδί, κάνοντας έτσι τη διαχείριση του παιδιού άβολη. Για το λόγο αυτό, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα ινώδες υλικό, μαλακό αλλά ταυτόχρονα συμπαγές και μη παραμορφώσιμο. Δεύτερον, πρέπει να μπορεί να προσαρμόζεται στο σώμα της μητέρας αλλά και του πατέρα, στην περίπτωση που το τάισμα γίνεται με μπιμπερό: όποιο σχήμα κι αν έχει, «Γ» έως «Ο» ή μισοφέγγαρο, είναι πάντα καλύτερα να βεβαιωθείτε ότι μπορεί να προσαρμοστεί στην κατασκευή του ενήλικα παραμένοντας πάντα κοντά στον γονέα. Τέλος, είναι απαραίτητο να πλένεται εύκολα στο πλυντήριο για να εξασφαλίζεται η μέγιστη καθαριότητα και υγιεινή, κάτι απαραίτητο όταν ασχολείστε με τα μικρά. Αφού βεβαιωθείτε για αυτά τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά, ας δούμε τώρα πώς μπορείτε να προσανατολιστείτε στην επιλογή μεταξύ των διαφορετικών μοντέλων. Υπάρχουν διάφοροι τύποι με βάση το σχήμα, το μέγεθος, τη δυνατότητα διαφορετικών χρήσεων.

Πώς να επιλέξετε ένα μαξιλάρι θηλασμού: σχήμα και προσαρμοστικότητα στο σώμα

Πρώτα πρέπει να λάβετε υπόψη το μέγεθος του σώματός σας: για παράδειγμα, τα μοντέλα "C", είναι γενικά πιο καθολικά και προσαρμόζονται εύκολα στους περισσότερους σωματότυπους και, αν και είναι μικρά σε μέγεθος, εγγυώνται καλή υποστήριξη στο μπράτσο της μαμάς. Τα μοντέλα «O», από την άλλη, τυλίγουν πλήρως το μπούστο και είναι πολύ χρήσιμα ειδικά για τις πρώτη φορά μητέρες που θηλάζουν γιατί προσφέρουν μεγαλύτερη περιοχή στήριξης. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα προϊόν όπως το Boppy Original που έχει ένα ένθετο στο εσωτερικό του που του επιτρέπει να προσαρμόζεται τέλεια στο σώμα χωρίς να χάνει το σχήμα και τη συνοχή του με την πάροδο του χρόνου. Τέλος, τα «μισοφέγγαρα» αγκαλιάζουν το πλάι του μπούστου αλλά μπορεί να μην είναι κατάλληλα για μητέρες μέτριας προς μικρής κατασκευής καθώς επειδή παραμένουν λίγο μεγάλα, μπορεί να μην εγγυώνται βέλτιστη στήριξη. Το ύψος του στήθους της μητέρας και το μέγεθος του στήθους θα μπορούσαν επίσης να είναι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη: στην περίπτωση σχετικά μεγάλου στήθους ή μεσαίου/κοντού ανάστημα, θα μπορούσε να είναι χρήσιμο να επιλέξετε ένα προϊόν λίγο χαμηλότερο, αλλά πάντα έχοντας ως στόχο να έχετε το μωρό στο σωστό ύψος. Αντίθετα, σε περίπτωση μεσαίου ή ψηλού αναστήματος ή/και κανονικού στήθους, ένα πιο ψηλό μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή.

Παρουσία ζώνης κλεισίματος

Η παρουσία μιας υφασμάτινης ζώνης θα μπορούσε να είναι μια άλλη σημαντική πτυχή: το κύριο πλεονέκτημα είναι η μεγαλύτερη προσκόλληση στο σώμα της μητέρας χωρίς αυτό να μπορεί να κινηθεί κατά τη διάρκεια της σίτισης. Συνήθως τα «Ο» δεν είναι εξοπλισμένα με τέτοιου τύπου κλείσιμο καθώς το σχήμα τους σας επιτρέπει να κρατάτε το μωρό κοντά στο σώμα της μητέρας, ενώ τα «C» ή «μισοφέγγαρα» έχουν πιο συχνά.

Δυνατότητα διαφορετικών χρήσεων

Στην επιλογή του μαξιλαριού, επίσης, διαφορετικές και παρατεταμένες χρήσεις μπορούν να ληφθούν υπόψη. Στην πραγματικότητα, ορισμένα μοντέλα, ιδιαίτερα εκείνα με σχήμα "Ο", μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με άλλους τρόπους: ως φωλιά για να υποδεχτεί το μωρό μετά το τάισμα ή ως στήριγμα πλάτης τους μήνες που το μωρό μαθαίνει να κάθεται μόνο του.

Τρόπος χρήσης

Τέλος, το πώς και πού να το χρησιμοποιήσετε είναι επίσης ένας παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη: τα μοντέλα "C" είναι γενικά μικρότερα και λιγότερο ογκώδη, επομένως είναι πιο εύκολο να τα μεταφέρετε σε ταξίδια ή κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν βγαίνετε έξω για βόλτα ή επισκέπτεστε έναν φίλο και δεν θέλετε να εγκαταλείψετε την άνεση ενός μαξιλαριού θηλασμού.

Ανακαλύψτε τη συλλογή μαξιλαριών θηλασμού της Chicco.