Πάντα μαζί, αλλά στο ριλάξ

Jun 22 , 2021

Πάντα μαζί, αλλά στο ριλάξ

Στο ριλάξ του, το παιδί ξεκινά τους πρώτους του αισθητηριακούς πειραματισμούς, δίπλα στη μαμά.

Το ριλάξ είναι είναι ένας πολύ σημαντικός σύμμαχος για τη μαμά, γιατί επιτρέπει να έχει πάντα δίπλα της το παιδί ακόμη και και όταν κάνει τις δουλειές στο σπίτι. Το να είναι συνέχεια δίπλα στη μαμά, καθισμένο στο ριλάξ του, είναι χρήσιμο και για το ίδιο το παιδί.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί πάντα να προσδοκά τα θετικά ερεθίσματα που προέρχονται από τη μαμά, ανταλλάσσοντας βλέμματα, χαμόγελα ή κι κουβεντούλες. Σε αυτά τα ερεθίσματα, το μικρό ανταποκρίνεται με τις πρώτες απλές προσπάθειες επικοινωνίας.

Εύκολη Μεταφορά

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα που έχει το ριλάξ είναι ότι μεταφέρεται εύκολα από το ένα δωμάτιο στο άλλο, είναι ασφαλές, είναι ιδανικό για να έχεις το μικρό δίπλα σου, ακόμη και από τις πρώτες εβδομάδες. 

Πότε μπορείς να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς το ριλάξ

Το ριλάξ μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του μικρού. Όταν βρίσκεται σε πλήρως επικλινή θέση, επιτρέπει στο νεογέννητο να διατηρεί  πλήρη οριζόντια στάση ενώ, οι  κατάλληλοι σύνδεσμοι του προσφέρουν ασφάλεια και αίσθημα προστασίας. Όταν το παιδί αναπτυχθεί, το ριλάξ μπορεί να τοποθετηθεί σε ημικλινή θέση, παρέχοντας στο παιδί ένα νέο τρόπο παρατήρησης του περιβάλλοντος που το περιβάλλει και συνοδεύοντας την ταχεία ανάπτυξη των αισθήσεων που χαρακτηρίζει τους πρώτους μήνες ζωής.

Τόσα ερεθίσματα, σε ένα μόνο κάθισμα 

Ακριβώς για να ευνοήσει τους πρώτους αισθητηριακούς πειραματισμούς του μικρού, το ριλάξ μπορεί να εξοπλισθεί με παιχνίδια και αξεσουάρ, κατάλληλα για κάθε φάση της ανάπτυξής του. Για τις πρώτες εβδομάδες υπάρχουν οι φόρμες και τα χρώματα που μπορεί να παρατηρήσει, όπως και μουσική και ήχους που μπορεί να ακούσει. Ενώ μετά τους τρεις/τέσσερις μήνες, όταν το μωρό θα αρχίσει να συντονίζει την κίνηση των χεριών και των μπράτσων του, τα αξεσουάρ που κρέμονται από την μπάρα πάνω από το ριλάξ, είναι τέλεια για τις πρώτες εμπειρίες αφής.

Ανακαλύψτε όλη τη συλλογή ριλάξ της Chicco εδώ.