Περιποιηθείτε τον εαυτό σας

Jun 22 , 2021

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας

Μερικές συμβουλές για να αισθάνεστε άνετα και σε ισορροπία με το σώμα σας, για να αισθάνεστε καλά και όμορφη και στην εγκυμοσύνη.

Με την εξέλιξη της εγκυμοσύνης, το σώμα της γυναίκας μεταβάλλεται, ευνοώντας τα φυσικά στάδια της κύησης. Οι ορμόνες κάνουν το στήθος διογκωμένο και γεμάτο, οι γραμμές μαλακώνουν και η κοιλιά εμποδίζει όλο και πιο πολύ τις κινήσεις. Όλες αυτές οι αλλαγές που συνοδεύονται από εναλλαγές στη διάθεση, απειλούν να υπονομεύσουν την σχέση με το σώμα σας και με τη νέα φυσική σας κατάσταση.

Σας προτείνουμε κάποιες συμβουλές για να αισθάνεστε άνετα, παρά τη μεγάλη κοιλιά.

1. Φροντίστε το σώμα σας.

Το να φροντίζετε το σώμα σας είναι ένας τρόπος να συμμετέχετε στην μεταμόρφωση που συντελείται, να ακολουθείτε τους ρυθμούς της, για να τη ζείτε κι όχι απλά να την υπομένετε. Είναι η πρώτη κίνηση αγάπης προς τον εαυτό σας και το μωρό που έρχεται. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας με ένα ζεστό μπάνιο, μία ενυδατική κρέμα, βάλτε το σώμα σας στο επίκεντρο, αφοσιωθείτε στη φροντίδα του και κατ’ επέκταση στο θαύμα που φέρει μέσα του.

2. Ακολουθήστε μία ισορροπημένη δίαιτα.

Επιλέξτε μια ποικιλία υγιεινών τροφών και περιορίστε, ή μάλλον αποφύγετε τα αλκοολούχα, το τσάι, τον καφέ και το κάπνισμα. Βάλτε στόχο να ζείτε μια υγιεινή ζωή με χαλαρωτικούς και αναζωογονητικούς περιπάτους έξω.

3. Προτιμήστε άνετα ρούχα.

Για να αισθάνεστε άνετα, παρά τη μεγάλη κοιλιά, επιλέξτε φαρδιά, δροσερά ρούχα που αναπνέουν. Φορέστε ειδικά εσώρουχα, όπως έναν καλό στηθόδεσμο από φυσικές ίνες, που θα μπορεί να υποστηρίξει το πληθωρικό πια στήθος, με φαρδιές τιράντες για καλύτερη διανομή του βάρους, ή ένα ειδικό λαστέξ για να ελαφρυνθεί η κοιλιά και να υποστηριχθεί η πλάτη. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε τις οσφυαλγίες και τη χαλάρωση του δέρματος, και να αισθάνεστε πάντα άνετη και ωραία.