Περπατήστε στην ύπαιθρο.

Jun 22 , 2021

Περπατήστε στην ύπαιθρο.

Ήδη από τις πρώτες μέρες είναι καλό για το παιδί, ακόμα και αν είναι μικρό, να βρίσκεται στο ύπαιθρο. Ακολουθήστε κάποια κόλπα ώστε να έχετε ευχάριστους περιπάτους που προκαλούν αίσθηση ευεξίας.

 

Δεν υπάρχει λόγος να μην βγαίνετε από το σπίτι με το μωρό κατά τις πρώτες εβδομάδες ζωής του. Οι περίπατοι στην εξοχή είναι μια λύση για τα παιδιά κάθε ηλικίας και αποτελούν στιγμή χαλάρωσης και ψυχαγωγίας για τις μητέρες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να ακολουθείτε κάποια μέτρα ασφαλείας.

Επιλέξτε τις κατάλληλες ώρες

Για έναν περίπατο ευεξίας με το παιδί σας είναι σημαντικό να επιλέξετε την κατάλληλη ώρα της ημέρας. Οπότε, αποφύγετε τις πιο ζεστές ώρες κατά τους θερινούς μήνες και τις πιο κρύες κατά τους χειμερινούς.

Το πράσινο είναι το καλύτερο

Για έναν άνετο περίπατο με το παιδί, προτιμάτε τις λιγότερο θορυβώδεις περιοχές. Το ιδανικό, όποτε είναι δυνατόν, είναι το περπάτημα στο πράσινο, όπως στα πάρκα της πόλης ή στους δρόμους της εξοχής.

Με μάρσιπο ή με καροτσάκι

Στον μάρσιπο, σε επαφή με την ζεστασιά της μητέρας, ή καθισμένο στο καροτσάκι το παιδί περιβάλλεται από σημαντικά για την ανάπτυξη των αισθήσεών του ερεθίσματα, χρώματα, μυρωδιές, ανθρώπινες φωνές, ήχους φύσης. Οι περίπατοι έξω αποτελούν για το παιδί σημαντική ευκαιρία να ανακαλύψει και να γνωρίσει, μέρα με τη μέρα, τον κόσμο που το περιβάλλει.