Πυρετός το Σαββατόβραδο!

Jun 22 , 2021

Πυρετός το Σαββατόβραδο!

Απρόβλεπτος και ανεπιθύμητος, ο πυρετός στα παιδιά έρχεται κυρίως το Σαββατοκύριακο, προκαλώντας προβληματισμό και δυσκολία στους γονείς. Μερικές συμβουλές για να τον αντιμετωπίσετε.

Ίσως εξαιτίας της συσσωρευμένης κούρασης κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στον παιδικό σταθμό ή το νηπιαγωγείο, τα παιδιά συνηθίζουν σχεδόν πάντα να αρρωσταίνουν το Σαββατοκύριακο, στέλνοντας στα τάρταρα τα οικογενειακά σχέδια. Καθώς είναι ανώφελο να θυμώνετε, αφεθείτε στον πυρετό το Σαββατόβραδο και κοιτάξτε να τον διαχειριστείτε με τον καλύτερο τρόπο.

Με το βλέμμα στα συμπτώματα και με το θερμόμετρο ανά χείρας.

Μάτια που γυαλίζουν, κόκκινο πρόσωπο, ζεστό μέτωπο, ανησυχία και γενικά κακή διάθεση. Αυτά είναι τα πρώτα συμπτώματα που προαναγγέλλουν αυτό που φοβόμαστε, την άφιξη του παιδικού πυρετού. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε την πραγματική αύξηση της θερμοκρασίας, για αυτό, δεν χρειάζεται πανικός αλλά το θερμόμετρο ανά χείρας.

Μη προσπαθείτε να κατεβάσετε τον πυρετό με κάθε κόστος!

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι, πως δεν χρειάζεται να κατεβάσετε τον πυρετό με κάθε κόστος. Ο πυρετός δεν είναι ασθένεια, αλλά η χρήσιμη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος όταν παρουσιάζεται κάποια λοίμωξη. Για αυτό, μόνο εάν η θερμοκρασία ανέβει πάνω από τους 38 -38.5 βαθμούς θα χρειαστεί να καταφύγετε σε αντιπυρετικά και αυτό μονάχα μετά από την συμβουλή του παιδιάτρου και όχι παίρνοντας από μόνη σας την πρωτοβουλίας.

Συνεχής παρακολούθηση

Για να είστε πάντα σε θέση να αντιδράσετε με το σωστό τρόπο, είναι πολύ σημαντικό να παρακολουθείτε συχνά την πορεία του πυρετού κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί σχετικά δύσκολο καθώς συμβαίνει συχνά τα μικρά να αντιδρούν, να μην κάθονται ακίνητα ή να μη συνεργάζονται. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα θερμόμετρο με υπέρυθρες ακτίνες, το οποίο μπορεί να μετρήσει με ακρίβεια τη θερμοκρασία και σε πολύ σύντομο χρόνο, απλώς πλησιάζοντας ή ακουμπώντας το μέτωπο ή τον κρόταφο του παιδιού, δίχως να το ενοχλήσετε, ακόμη και όταν αυτό κοιμάται.