Πώς να καθαρίζετε τη μύτη του μωρού σας

Mar 06 , 2024

Πώς να καθαρίζετε τη μύτη του μωρού σας

Πώς να απελευθερώσετε τη βουλωμένη μύτη του μωρού εξασφαλίζοντας έναν ήσυχο ύπνο ανεξάρτητα από τα κρυολογήματα.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ:

  • Πώς να απαλλάξετε τη μύτη από τη βλέννα: ρινικός αποφρακτήρας και φυσιολογικός ορός.
  • Αναρρόφηση βλέννας στα νεογέννητα: ναι, αλλά χωρίς εξαναγκασμό.

 

Το κρυολογήματα είναι συχνά στα παιδιά, προκαλούνται από ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας ή πολύ συχνά ως συνέπεια ιών με τους οποίους το παιδί έρχεται σε επαφή σε κλειστούς χώρους.

Για να ανακουφίσετε τα παιδιά σας από την ταλαιπωρία του κρυολογήματος, είναι σημαντικό να καθαρίζετε τη μύτη τους από περίσσεια βλέννα για να εξασφαλίζετε την φυσιολογική αναπνοή, τον ήσυχο ύπνο και τη γαλήνια διαδικασία ταΐσματος.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΗ ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΛΕΝΝΑ: ΡΙΝΙΚΟΣ ΑΠΟΦΡΑΚΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΡΟΣ.

Τα μικρά παιδιά, όπως γνωρίζουμε, δεν ξέρουν πώς να φυσήξουν τη μύτη τους. Είναι σημαντικό, επομένως, να τους βοηθήσετε να καθαρίσουν τη μύτη τους από τη βλέννα, ώστε να μπορούν να συνεχίζουν να αναπνέουν καλά, να θηλάζουν ή να τρέφονται με το μπιμπερό χωρίς δυσκολία.

Μεταξύ των προϊόντων για τον καθαρισμό της μύτης, υπάρχουν δύο σύμμαχοι που κανένας γονέας δεν μπορεί να κάνει χωρίς αυτούς: αμπούλες φυσιολογικού ορού και ρινικοί αποφρακτήρες.

Το απαλό αλατούχο διάλυμα της αμπούλας φυσιολογικού ορού σέβεται το ρινικό βλεννογόνο, μαλακώνει τη βλέννα και προάγει την αποβολή της, ενώ η προσεκτική χρήση του ρινικού αποφρακτήρα βοηθά απαλά στον καθαρισμό της μύτης.

Ο ρινικός αποφρακτήρας είναι ένα πολύ προσωπικό αντικείμενο: μην το μπερδεύετε με άλλων παιδιών.

Η χρήση του ρινικού αποφρακτήρα συγκεκριμένα, μειώνει την περίσσεια της βλέννας που συσσωρεύεται στις μύτες των παιδιών, καθιστώντας δυνατή την πρόληψη της εμφάνισης πιο σοβαρών ασθενειών: στην πραγματικότητα, τα βακτήρια και οι ιοί που υπάρχουν μέσα στη βλέννα μπορούν εύκολα να μετακινηθούν στα αυτιά ή στο λαιμό προκαλώντας ιγμορίτιδα, ωτίτιδα και άλλες λοιμώξεις. Έτσι, το μικρό μας θα μπορεί να αναπνέει πιο εύκολα και δεν θα κινδυνεύει από επιπλοκές λόγω του πολλαπλασιασμού μικροβίων και βακτηρίων στην αναπνευστική οδό.

 

ΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ΒΛΕΝΝΑΣ ΣΤΑ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ: ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟ.

Η αναρρόφηση βλέννας είναι μια διαδικασία που δεν είναι πολύ ευχάριστη για τα παιδιά, ειδικά όσο μεγαλώνουν. Είναι σημαντικό, επομένως, να προσπαθήσετε να τα προετοιμάσετε για τη διαδικασία ήρεμα και γαλήνια, επιλέγοντας ένα άνετο περιβάλλον και μια χαλαρωτική θέση. Ποτέ μην πιέζετε ή περιορίζετε σωματικά το παιδί.