Πώς να επιλέξετε την πιπίλα του μωρού.

Aug 23 , 2022

Πώς να επιλέξετε την πιπίλα του μωρού.

Είναι σίγουρα γνωστό ότι το μη θρεπτικό πιπίλισμα είναι μια θεμελιώδης πτυχή ήδη πριν από τη γέννηση: αντιπροσωπεύει μια έμφυτη ανάγκη του παιδιού και είναι μια θεμελιώδης εκπαίδευση που θα επιτρέψει στο μωρό, μόλις γεννηθεί, να τραφεί. Μετά τη γέννηση, έχει μια σημαντική ανακουφιστική και χαλαρωτική λειτουργία. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι πιπίλες το ίδιο: το φυσιολογικό σχήμα της θηλής, με μια λεπτή βάση που ανεβαίνει προς τα πάνω, είναι σαφής ο σεβασμός της φυσικής θέσης της γλώσσας και της φυσιολογίας του στόματος του μωρού, αλλά όταν μιλάμε για το μικρό επίσης οι διαστάσεις, το βάρος και το υλικό είναι στοιχεία που πρέπει να λαμβάνονται ιδιαίτερα υπόψη κατά την επιλογή.

Ας δούμε τώρα πώς να επιλέξουμε αυτό που είναι πιο κατάλληλο για νεογέννητα, να σέβεται τη φυσιολογία του στόματος και του ουρανίσκου, να διευκολύνει την αποδοχή και το πιπίλισμα.

Το μέγεθος της πιπίλας του μωρού

Όπως είπαμε, από τη στιγμή που έχει επιλεγεί ένα φυσιολογικό σχήμα, το μικρό μέγεθος του προσώπου και του στόματος είναι δύο πτυχές που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Μάλιστα, ένας τύπος που είναι πολύ μεγάλος ως προς το μέγεθος θα μπορούσε να είναι δύσκολος για τον μικρό να τον πάρει και να τον κρατήσει στο στόμα, καθώς και πολύ ογκώδης στο πρόσωπο. Επιπλέον, αν το μέγεθος της θηλής δεν είναι επαρκώς βαθμονομημένο στο στόμα και στον ουρανίσκο του, θα μπορούσε να μην βοηθάει στην φυσιολογική ανάπτυξη.

Η σημασία του βάρους

Στα μικρά παιδιά, όπου το πιπίλισμα είναι γενικά ακόμα αδύναμο, το βάρος της πιπίλας παίζει θεμελιώδη ρόλο: η πιο ελαφριά είναι σίγουρα πιο κατάλληλη τους πρώτους μήνες της ζωής, καθώς είναι πιο εύκολο να κρατηθεί στο στόμα. Μάλιστα, θα μπορούσε να συμβεί αν προσφέρουμε στο νεογέννητο τύπο με υπερβολικό βάρος για την ηλικία του, όχι μόνο να δυσκολεύεται να «ρουφήξει» αλλά και να πέσει εύκολα από το στόμα, γεγονός που θα μπορούσε λανθασμένα να ερμηνευτεί από η μητέρα ως άρνηση της πιπίλας. Για να βοηθήσετε το μωρό σας σε αυτή τη φάση.

Νεογέννητο: μαλακή ή σκληρή πιπίλα

Γνωρίζουμε καλά ότι κατά τη γέννηση και για πρώτη φορά είναι απαραίτητο, για αναρίθμητους λόγους, να ευνοείται, όσο το δυνατόν περισσότερο, η επαφή μητέρας και νεογνού. Τη στιγμή της χαλάρωσης και του ύπνου, εκτός από το να κρατά το μωρό κοντά της, η μητέρα μπορεί να προσφέρει μια πιπίλα με κοιλότητα εξωτερικά, όπως η νέα πιπίλα Mini Soft για μωρά: αυτός ο χώρος είναι ειδικά διαμορφωμένος ώστε η μητέρα μπορεί να εισάγει το δάχτυλό του μέσα, ευνοώντας έτσι την επαφή με το μωρό, χωρίς να αλλοιώνει το φυσιολογικό σχήμα της θηλής, η οποία διατηρεί τη λεπτή βάση της που ανεβαίνει προς τα πάνω για να αφήσει τον κατάλληλο χώρο για τη φυσική θέση της γλώσσας.

Επιπλέον, είναι γνωστό ότι, κατά τη γέννηση, μια από τις πιο χρησιμοποιούμενες αισθήσεις είναι η αφή: η επιλογή μιας εντελώς μαλακής πιπίλας με λεπτό φινίρισμα στο πρόσωπο του μωρού είναι μια άλλη πτυχή που πρέπει να ληφθεί πολύ υπόψη.

Πότε μπορείτε να δώσετε την πιπίλα

Τέλος, κλείνουμε με μερικές συστάσεις για τους χρόνους και τους τρόπους χρήσης: η πιπίλα μπορεί να χορηγηθεί από την πρώτη περίοδο της ζωής, μόλις ο θηλασμός έχει ξεκινήσει, για να παρηγορήσει το μωρό ή να διευκολύνει τη χαλάρωση και τον ύπνο. Αντικαθιστώντας τη με την προσοχή και τη φροντίδα της μαμάς και του μπαμπά. Αποτρέπει επίσης το πιπίλισμα του αντίχειρα, που είναι συχνό στα μικρά παιδιά, επιβλαβές για την ανάπτυξη του στόματος και δύσκολο να το ξεφορτωθεί.

Ανακαλύψτες τις πιπίλες Chicco και επιλέξτε την ιδανική για την ηλικία και τις ανάγκες του μωρού σας.