Πώς να μεταφέρετε τα νεογέννητα

Jun 22 , 2021

Πώς να μεταφέρετε τα νεογέννητα

Όταν ταξιδεύετε με ένα νεογέννητο στο αυτοκίνητο, πρέπει να ακολουθήσετε μερικά σημαντικά βήματα για να σιγουρευτείτε ότι κάθε ταξίδι είναι ήρεμο και ασφαλές.

Ήδη από το πρώτο ταξίδι επιστροφής από το νοσοκομείο, χρειάζεται να μεταφέρετε το νεογέννητο μωρό σας με αυτοκίνητο. Επομένως, είναι απαραίτητο να εξοπλίσετε το αυτοκίνητό σας με τις πλέον κατάλληλες συσκευές για τη μεταφορά του μωρού, εξασφαλίζοντας άνεση και ασφάλεια σε κάθε στάδιο ανάπτυξης.

Γιατί να επιλέξετε ένα πορτ-μπεμπέ για τη μεταφορά νεογέννητων

Για τα βρέφη, ως εναλλακτική λύση στα καθίσματα αυτοκινήτων, είναι διαθέσιμα και ειδικά πορτ-μπεμπέ ασφαλείας τα οποία αποτελούν το καταλληλότερο σύστημα μεταφοράς μικρών παιδιών, επειδή επιτρέπουν στο βρέφος να παραμείνει σε οριζόντια θέση.

Καλύτερα ξαπλωμένο παρά σε μισό-καθιστή θέση

Τις πρώτες εβδομάδες ζωής, τα μωρά - ειδικά εκείνα που ζυγίζουν λίγα κιλά - εξακολουθούν να έχουν μια αδύναμη μυοσκελετική δομή και δεν είναι σε θέση να ελέγξουν τη θέση του κεφαλιού τους. Για το λόγο αυτό, μια μισό-καθιστή θέση μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένη στάση του σώματος και επειδή τα βρέφη δεν είναι σε θέση να στηρίξουν τον εαυτό τους «πέφτουν» στο κάθισμα του αυτοκινήτου. Αυτό μπορεί να εμποδίσει την αναπνοή, καθώς και να αφήσει το κεφάλι χωρίς στήριγμα και συχνά να το καταστήσει υπερβολικά ευκίνητο. Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο, καλό είναι να μεταφέρετε το μωρό σε ένα ειδικά σχεδιασμένο πορτ-μπεμπέ, το οποίο το κρατά ξαπλωμένο.

Πώς να εγκαταστήσετε το πορτ-μπεμπέ για νεογέννητα

Τα πορτ-μπεμπέ για ταξίδια στο αυτοκίνητο πρέπει να είναι τοποθετημένα εγκάρσια στην κατεύθυνση της διαδρομής και πρέπει να ασφαλίζονται με το κατάλληλο σετ εγκατάστασης, χωρίς το οποίο δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται στο αυτοκίνητο. Τα παιδιά πρέπει να είναι δεμένα στο πορτ-μπεμπέ μέσω μιας ζώνης ασφαλείας στη μέση ή μέσω ειδικών ιμάντων τριών σημείων αγκύρωσης. Μια τελευταία σημαντική συμβουλή για τη μεταφορά μικρών παιδιών στο αυτοκίνητο: ο αερόσακος πρέπει να απενεργοποιηθεί.