Τα βήματα για τη διευκόλυνση του απογαλακτισμού του μωρού

Jun 23 , 2022

Τα βήματα για τη διευκόλυνση του απογαλακτισμού του μωρού

Γιατί είναι σημαντικό η στιγμή της βρεφικής τροφής να βιώνεται ως ιεροτελεστία.

Δημιουργήστε ένα τελετουργικό παιδικής τροφής για να διευκολύνετε τον απογαλακτισμό

Για να διευκολυνθεί ο απογαλακτισμός των νεογνών, είναι χρήσιμο να δημιουργήσετε ένα είδος ιεροτελεστίας για το τάισμα του μωρού, δημιουργώντας ένα συγκεκριμένο μέρος στο σπίτι όπου θα ταΐζετε το μωρό. Με τη χρήση των ίδιων μεθόδων και των ίδιων εργαλείων, από το παιδικό καρεκλάκι μέχρι τα πιάτα, σε μια ατμόσφαιρα ηρεμίας, γαλήνης και κοινής χρήσης, το παιδί θα μάθει σύντομα να συνδέει το παιδικό καρεκλάκι με τον χρόνο σίτισης.

Ο ρόλος του παιδικού καθίσματος στον απογαλακτισμό

Το παιδί συνδέει το παιδικό καρεκλάκι με τη στιγμή του φαγητού, αναγνωρίζοντάς το αμέσως και ενστικτωδώς ως το συγκεκριμένο μέρος αυτής της δραστηριότητας. Μερικές φορές, όταν κλαίει από την πείνα, αρκεί να κάθεται στο παιδικό καρεκλάκι για να ηρεμήσει και να συνειδητοποιήσει ότι, λίγο μετά, θα μπορεί να φάει. Εκτός από άνετο και ασφαλές, το ιδανικό μοντέλο είναι αυτό που ακολουθεί την ανάπτυξη του παιδιού, μεταμορφώνοντας τον εαυτό του σε bouncer τους πρώτους 4-5 μήνες και σε καρέκλακι περίπου στους 6 μήνες, όταν το μικρό θα να μπορεί να διατηρεί όρθια θέση και να ξεκινήσει τον απογαλακτισμό.

Στο τραπέζι με όλη την οικογένεια

Το συντομότερο δυνατό κατά τη διάρκεια του απογαλακτισμού, είναι σημαντικό το παιδικό καρεκλάκι να βρίσκεται δίπλα στο τραπέζι όπου η μαμά, ο μπαμπάς και τα αδέρφια τρώνε, για να δημιουργήσετε μια πρώτη κοινή στιγμή φαγητού και να ενθαρρύνετε τη μάθηση χάρη στην μίμηση. Για το μωρό σας πώς να χρησιμοποιεί τα μαχαιροπίρουνα, τι να κάνει και τι όχι και ποιες τροφές να επιλέξει είναι οι καλύτερες συνταγές απογαλακτισμού.