Έχοντας τον ήλιο στα μάτια.

Jun 22 , 2021

Έχοντας τον ήλιο στα μάτια.

Γιατί να βάλω γυαλιά ηλίου στο παιδί μου;

Τα παιδικά μάτια πρέπει πάντα να προστατεύονται από τον ήλιο. Ξεκινώντας από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, η συμβουλή είναι μια, καπελάκι με μεγάλο γείσο και καλής ποιότητας γυαλιά ηλίου.

Τα παιδικά μάτια αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής, ειδικά  στα πρώτα χρόνια της ζωής του. Είναι αλήθεια πως η έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά καθώς οι υπεριώδεις ακτίνες επιδρούν στη δομή των ματιών. Ο φακός στο παιδικό μάτι είναι εξαιρετικά διαφανής και δεν έχει αναπτύξει τη φυσική προστασία κατά των ακτίνων UV. Για αυτό, είναι σημαντικό να δίνετε μεγάλη προσοχή στη προστασία των ευαίσθητων ματιών του παιδιού σας Πώς; Ας το δούμε μαζί

Από το πρώτο έτος, γυαλιά ηλίου και καπελάκι.

Πρώτη συμβουλή: προστατεύστε πάντα το παιδί από το έντονο ηλιακό φως φορώντας του ένα καπελάκι με μεγάλο γείσο. Φορέστε του κατάλληλα γυαλιά ηλίου, επιλέξτε πιστοποιημένους φακούς με καλή οπτική ποιότητα, ικανούς να φιλτράρουν τις ηλιακές ακτίνες και τις ενοχλητικές αντανακλάσεις. Το νερό, τα βράχια, η άμμος, όπως και το χιόνι και ο πάγος, ενισχύουν την αντανάκλαση των ηλιακών ακτίνων και μπορούν, πιο εύκολα, να ερεθίσουν και να βλάψουν τα μάτια. Κάτι άλλο, στο οποίο πρέπει να δώσετε προσοχή είναι οι αλλεργίες, τα γυαλιά ηλίου βοηθούν στην προστασία του παιδικού ματιού από την επαφή με τη γύρη, τη σκόνη και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες και την ίδια στιγμή αποθαρρύνουν το παιδί από το να βάλει τα λερωμένα, από χώμα και άμμο, χεράκια του στα μάτια.

Και αν δε θέλει να τα φορέσει;

Και να το πιάσουν οι ιδιοτροπίες; Το μόνο που χρειάζεται είναι να το πάρετε με το καλό και να δώσετε ως μαμά και μπαμπάς το καλό παράδειγμα. Αν και εσείς τα φοράτε καθημερινά, τότε και το μικρό θα σας μιμηθεί και τα γυαλιά ηλίου θα γίνουν σύντομα μέρος του καθημερινού του ντυσίματος. Αφήστε το παιδί σας να συμμετάσχει στην επιλογή του μοντέλου και, όταν το διαλέξετε τοποθετήστε το καλά στο πρόσωπο, έτσι ώστε να του καλύπτει τα μάτια. Για καλύτερη προστασία επιλέξτε πλαίσιο που καλύπτει το πρόσωπο και ελέγξτε τα χαρακτηριστικά του. Βεβαιωθείτε πως είναι μαλακά, εύκαμπτα και ανθεκτικά στις γρατσουνιές.