Εγκατάσταση στο αυτοκίνητο

Jun 22 , 2021

Εγκατάσταση στο αυτοκίνητο

ISOFIX ή ζώνες ασφαλείας;

Μπορεί να γίνει εγκατάσταση των καθισμάτων με το σύστημα Isofix ή με τις ζώνες ασφαλείας του αυτοκινήτου σας. Ας δούμε τα υπέρ και τα κατά της κάθε λύσης.

Είναι ασφαλέστερο να προσδέσετε το κάθισμα με τις ζώνες ασφαλείας ή είναι καλύτερη η επιλογή του συστήματος Isofix; Είναι μια από τις πολλές ερωτήσεις που κάνουν οι γονείς πριν επιλέξουν ένα κάθισμα αυτοκινήτου για το παιδί τους. Υποθέτουμε ότι και οι δύο τρόποι είναι ασφαλείς, το σημαντικό είναι να εκτελούνται σωστά, ακολουθώντας τις οδηγίες στο εγχειρίδιο οδηγιών ή στις ετικέτες εγκατάστασης. Τα περισσότερα καθίσματα Chicco είναι εξοπλισμένα με Κωδικό QR που σας επιτρέπει να βλέπετε όλες τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσετε για να εγκαταστήσετε το κάθισμα ή να προσαρμόσετε όλα τα χαρακτηριστικά του προϊόντος (προσκέφαλο, κλίση, αφαίρεση της επένδυσης για πλύσιμο, κ.λπ.).

Ωστόσο, τόσο το σύστημα Isofix όσο και η εγκατάσταση με τις ζώνες ασφαλείας του αυτοκινήτου, έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που πρέπει να έχετε κατά νου για να κάνετε την καλύτερη επιλογή, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Συστήματος Isofix

Το σύστημα Isofix έχει το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα ότι ελαχιστοποιεί τους κινδύνους λανθασμένης εγκατάστασης, η οποία μπορεί επίσης να επαληθευτεί χρησιμοποιώντας συγκεκριμένους δείκτες.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του Isofix, εκτός από αυτό της σταθερής αγκύρωσης του καθίσματος στο σώμα του αυτοκινήτου, υπάρχει και το πλεονέκτημα της εγγύησης για γρήγορη και απλή εγκατάσταση.

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα αυτοκίνητα εξοπλισμένα με σύστημα Isofix, ενώ μεταξύ των μειονεκτημάτων περιλαμβάνεται το υψηλότερο κόστος και το μεγαλύτερο βάρος.

Ζώνη αυτοκινήτου: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Το κύριο πλεονέκτημα είναι η ευκολία στη μετακίνηση από ένα όχημα σε άλλο, ειδικά αν χρησιμοποιείτε το ίδιο κάθισμα σε διαφορετικά αυτοκίνητα.

Παρόλα αυτά, οι ενέργειες εγκατάστασης πρέπει να διεξάγονται σχολαστικά ακολουθώντας τις οδηγίες, ώστε να διασφαλίσετε την ασφάλεια του παιδιού σας. 

Όποια και αν είναι η επιλογή, σύστημα Isofix ή ζώνες ασφαλείας του αυτοκινήτου σας, είναι σημαντικό να εκτελέσετε προσεκτικά τις ενέργειες εγκατάστασης για να εξασφαλίσετε ασφαλή και ήσυχα ταξίδια.