Ετοιμάζοντας το μπανάκι για το νεογέννητο σας.

Jun 22 , 2021

Ετοιμάζοντας το μπανάκι για το νεογέννητο σας.

Το καθημερινό μπανάκι και ειδικά κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του, είναι για τη μαμά και το παιδί η ώρα για χαλάρωση και αγκαλιά. Πότε να το κάνετε;

Το μπανάκι για το νεογέννητο σας δεν είναι μόνο η ώρα της καθαριότητας και της υγιεινής, αλλά περισσότερο, η ώρα για αγκαλιά και επαφή με τη μαμά και μία ευκαιρία για το παιδί να αποκτήσει αυτοπεποίθηση με το νερό. Το μπανάκι έχει καταπραϋντική δράση και μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στον ύπνο αν το κάνετε το βράδυ, πριν το τελευταίο γεύμα.

Η σωστή θερμοκρασία για το μπάνιο του

Ετοιμάζοντας το μπάνιο του, θα πρέπει πρώτα από όλα να ελέγξετε τη θερμοκρασία του νερού με το κατάλληλο θερμόμετρο. Ενώ η θερμοκρασία του περιβάλλοντος θα πρέπει να είναι γύρω στους 23 βαθμούς, ώστε να μην κρυώνει το παιδί, η θερμοκρασία του νερού δε θα πρέπει να ξεπερνά του 36 - 37 βαθμούς. 

Εξειδικευμένα προϊόντα για το μπάνιο

Για τον καθαρισμό στο μπάνιο είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε εξειδικευμένα προϊόντα, κατάλληλα για το ευαίσθητο δέρμα του παιδιού, δίχως σαπούνι και τασιενεργά τύπου Sles. Αρχικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν κατάλληλο για μαλλιά και σώμα, ειδικά μελετημένο για το ευαίσθητο δέρμα του νεογέννητου, απαλό, καταπραϋντικό, ενυδατικό και με PΗ που δε ερεθίζει τα μάτια. Ανακαλύψτε τη νέα συλλογή Baby moments της Chicco.

Όλα σε απόσταση χεριού

Είναι σημαντικό όταν ετοιμάζετε το μπανάκι του να συγκεντρώσετε όλα όσα θα σας φανούν απαραίτητα. Τα πάντα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση χεριού, έτσι ώστε να μην αναγκαστείτε να αφήσετε μόνο του το παιδί στη λεκάνη ή την αλλαξιέρα.

Αμέσως μόλις βγει από το νερό, το παιδί θα πρέπει να τυλιχθεί σε ένα μπουρνούζι, ή σε μία πετσέτα αγκαλιάς που είναι πιο άνετη για το νεογέννητο, με τα οποία θα το σκουπίσετε ταμπονάροντας το δέρμα του, χωρίς τρίψιμο.

Παρατείνετε τη στιγμή με ένα μασάζ

Όταν το μπανάκι συνοδεύεται από μασάζ, βοηθάει στην εγκαθίδρυση της σχέσης μεταξύ της μαμάς και του παιδιού και ευνοεί την ανάπτυξη του. Ειδιότερα, εάν το δέρμα του μωρού σας είναι ξηρό, μπορείτε να κάνετε το μασάζ με ένα καταπραϋντικό και ενυδατικό προϊόν.