Καθίσματα αυτοκινήτου

Jun 22 , 2021

Καθίσματα αυτοκινήτου

Γιατί πρέπει να ταξιδεύουν καθισμένα προς την αντίθετη κατεύθυνση;

Τα παιδιά έως και τουλάχιστον 15 μηνών προστατεύονται περισσότερο αν κατά τη μετακίνηση είναι καθισμένα προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ας μάθουμε ποια είναι τα οφέλη.

Τα παιδιά δεν είναι ενήλικες σε μικρογραφία

Το κεφάλι ενός νεογέννητου είναι σχετικά βαρύ και αντιπροσωπεύει περίπου το 25% του συνολικού βάρους του σώματος, ενώ στον ενήλικα αυτό το ποσοστό πέφτει στο 6%. 
Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό τα παιδιά να ταξιδεύουν καθισμένα προς την αντίθετη κατεύθυνση ταξιδίου, τουλάχιστον μέχρι τον δέκατο πέμπτο μήνα της ζωής τους, δεδομένου ότι μόνο από την ηλικία αυτή και έπειτα μπορούν το κεφάλι και ο λαιμός να αντέξουν καλύτερα τις δυνάμεις που δημιουργούνται σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης. 

Ταξιδεύοντας καθισμένα προς την αντίθετη κατεύθυνση ταξιδίου αποφεύγεται η έκθεση του παιδιού σε πιθανούς και περιττούς κινδύνους τραυματισμού του κεφαλιού και του λαιμού, επειδή υποστηρίζονται κατάλληλα και οι δυνάμεις που ασκούνται σε περίπτωση σύγκρουσης κατανέμονται σε μία ευρύτερη περιοχή.                              

Αντίθετα, εάν το παιδί ταξιδεύει καθισμένο προς την κατεύθυνση ταξιδίου, σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης, το κεφάλι ωθείται προς τα εμπρός, καταπονώντας υπερβολικά το λαιμό.

Ως εκ τούτου, η Chicco συνιστά τα παιδιά να ταξιδεύουν καθισμένα προς την αντίθετη κατεύθυνση ταξιδίου όσο το δυνατόν περισσότερο. 

Εξασφαλίστε συνεχή οπτική επαφή με το παιδί

Η  τοποθέτηση του καθίσματος αντίθετα από την κατεύθυνση ταξιδίου μπορεί να δημιουργήσει  ανησυχία στους γονείς, καθώς δεν μπορούν να έχουν οπτική επαφή με το παιδί τους.

Γι΄ αυτό και η Chicco προσφέρει μια σειρά από καθρέφτες που σας επιτρέπουν να βλέπετε συνεχώς το παιδί σας, να το ελέγχετε και να το καθησυχάζετε αν είναι απαραίτητο. 
Είτε πρόκειται για κάτοπτρα οδήγησης είτε για καθρέφτες στα πίσω καθίσματα, τα αξεσουάρ της Chicco εξασφαλίζουν τέλεια οπτική επαφή με το παιδί για απόλυτο έλεγχο των κινήσεων και των διαθέσεων του.