Και προχωράμε - με ασφάλεια!

Jun 22 , 2021

Και προχωράμε - με ασφάλεια!

Υπάρχουν τέσσερις απλοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε κατά την χρήση και εγκατάσταση του καθίσματος, ώστε να διασφαλίσετε ταξίδια χωρίς άγχος.

Μόλις μπείτε στο αυτοκίνητο, το πρώτο σας μέλημα, ως γονείς, είναι λογικά να παρέχετε ασφάλεια και προστασία στο παιδί σας. Ως εκ τούτου, πρέπει να ακολουθήσετε κάποιους απλούς κανόνες για τη σωστή χρήση του καθίσματος, ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε διαδρομές χωρίς άγχος, με απόλυτη ασφάλεια.

 

Όχι μερικές φορές, αλλά πάντα!

Ακόμη και όταν πρόκειται για ένα σύντομο ταξίδι, ή όταν έχει ζέστη ή βιάζεστε, είναι απαραίτητο να διασφαλίσετε ότι το μωρό σας κάθεται με ασφάλεια στο κάθισμα του αυτοκινήτου και είναι σωστά δεμένο.

Καμία ξαφνική επιθυμία ή επείγον περιστατικό δεν μπορούν να εμφανιστούν κατά τη διαδρομή: η ασφάλεια είναι πάνω από όλα πάντα και σε όλες τις περιπτώσεις.

Επιλέξτε μόνο καθίσματα αυτοκινήτων εγκεκριμένου τύπου

Όταν επιλέγετε κάθισμα αυτοκινήτου το οποίο να ταιριάζει σε κάθε φάση ανάπτυξης του μωρού σας.

Το νέο είναι καλύτερο απ’ το χρησιμοποιημένο!

Όσον αφορά τα καθίσματα αυτοκινήτου, ένα μεταχειρισμένο κάθισμα δεν φέρει καμία εγγύηση.

Πράγματι, τα μεταχειρισμένα  καθίσματα ενδέχεται να έχουν υποστεί βλάβη ή να έχουν αόρατη φθορά που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του παιδιού.

Η χρήση καθισμάτων που έχουν εμπλακεί σε ατύχημα αποθαρρύνεται έντονα.

Τοποθέτηση αντίθετα από την κατεύθυνση ταξιδίου

Τουλάχιστον μέχρι τον δέκατο πέμπτο μήνα ζωής, είναι σημαντικό να μεταφέρετε τα μωρά με το κάθισμα του αυτοκινήτου στραμμένο προς την αντίθετη κατεύθυνση ταξιδίου.

Έτσι, αποφεύγεται η έκθεση του παιδιού σε πιθανούς και περιττούς κινδύνους τραυματισμού της κεφαλής και του λαιμού, επειδή υποστηρίζεται κατάλληλα και η πίεση που παράγεται σε περίπτωση σύγκρουσης κατανέμεται σε μία ευρύτερη περιοχή.

Κατά συνέπεια, τα καθίσματα αυτοκινήτων πρέπει πάντα να χρησιμοποιούνται με σωστό και ασφαλή τρόπο σύμφωνα με αυτούς τους απλούς κανόνες. Αυτή η συμβουλή πρέπει επίσης να ακολουθείται από τους παππούδες και τους συγγενείς που ταξιδεύουν με το μωρό, είτε περιστασιακά ή για ένα σύντομο ταξίδι.