Πράγματα που πρέπει να κάνετε απαραιτήτως πριν γεννήσετε

Jun 23 , 2022

Πράγματα που πρέπει να κάνετε απαραιτήτως πριν γεννήσετε

Μια λίστα ελέγχου σοβαρών και ημι-σοβαρών συμβουλών.

Καθώς πλησιάζουμε στην ημερομηνία γέννησης, η προσδοκία για τον τοκετό γίνεται όλο και πιο αισθητή. Ας δούμε μαζί ποια είναι τα πράγματα που πρέπει να κάνετε απολύτως πριν γεννήσετε για να οργανωθείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να μην αφήσετε τίποτα πίσω σας.

  • Προετοιμάστε τη βαλίτσα για τη γέννα: θα πρέπει να περιέχει όλα τα προϊόντα και τα ρούχα που χρειάζονται για τις ημέρες στο νοσοκομείο.
  • Επιλέξτε πού θα κοιμηθεί το μωρό: στην κούνια του στο ίδιο δώματιο με τους γονείς του ή στο δικό του δωμάτιό; Σε λίκνο ή σε κούνια; Θυμηθείτε ότι τον πρώτο χρόνο είναι επίσης σημαντικό να προσέχετε πώς να κοιμίσετε το μωρό.
  • Οργάνωση του σπιτιού για τον ερχομό του μωρού: πού θα το αλλάζω; Και πώς να προετοιμάσω την κρεβατοκάμαρά του;
  • Προμηθευτείτε τρόφιμα: λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι όταν επιστρέψετε στο σπίτι θα χρειαστεί να ξεκουραστείτε και να αφιερώσετε χρόνο στο παιδί σας, η συμβουλή είναι να εφοδιαστείτε με τρόφιμα ετοιμάζοντας φαγητά που μπορείτε να καταψύξετε όπως σάλτσες, λαζάνια, σούπες.
  • Πρόγραμμα βοήθειας και δραστηριότητες: ένα από πιο τα χρήσιμα πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν γεννήσετε είναι να επικοινωνήσετε με συγγενείς και φίλους για το πως θα θέλατε να συμπεριφέρονται μετά τον τοκετό, εάν θέλετε να σας επισκεφτούν τις πρώτες μέρες ή προτιμάτε να αφιερώσετε αυτές τις στιγμές στη στενή οικογένεια. Ρωτήστε τους παππούδες και τους θείους πώς θα θέλατε να σας βοηθήσουν: να κάνουν τα ψώνια, να μαγειρέψουν μερικά γεύματα, να σας κάνουν κάποιες επισκέψεις;
  • Κοιμηθείτε με ένα αρκουδάκι: παίρνοντας το άρωμα της μητέρας, μπορείτε στη συνέχεια να το δώσετε στο μωρό σας τη στιγμή της χαλάρωσης για να το καθησυχάσετε.
  • Φροντίστε τον εαυτό σας: κλείστε ένα ραντεβού με τον κομμωτή και την αισθητικό, κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, προγραμματίστε μερικές εξόδους με φίλους και τον σύντροφο σας. Μετά τη γέννηση, θα περάσει αρκετός χρόνος για να μπορέσετε να συνεχίσετε ξανά αυτές τις δραστηριότητες. Μία σύσταση: μην ξεχνάτε να ξεκουράζεστε.
  • Γράψτε ένα ημερολόγιο εγκυμοσύνης που μπορείτε να συνεχίσετε με τους πρώτους μήνες της ζωής του μωρού σας: θα σας βοηθήσει να καταγράψετε τις καλύτερες στιγμές και αναμνήσεις αυτής της μοναδικής και ιδιαίτερης στιγμής.

Ανακαλύψτε τα λίκνα της Chicco για τις πρώτες νύχτες του μωρού σας στο σπίτι.