Isofix

Jun 22 , 2021

Isofix

Πώς λειτουργεί;

Το κάθισμα του αυτοκινήτου μπορεί να εγκατασταθεί με ασφαλέστερο, απλούστερο και γρηγορότερο τρόπο χάρη στο διεθνές σύστημα Isofix, διαθέσιμο στην έκδοση με το πόδι στήριξης και το άνω σημείο πρόσδεσης. Ας μάθουμε ποια είναι τα χαρακτηριστικά του. 

Η σωστή εγκατάσταση του καθίσματος είναι η πρώτη σημαντική προϋπόθεση για την ασφάλεια του παιδιού.

Το σύστημα Isofix είναι μια πολύτιμη βοήθεια για τους γονείς που μπορούν να μειώσουν το κίνδυνο λανθασμένης εγκατάστασης.

Γιατί να επιλέξετε το Isofix

Το Isofix είναι ένα διεθνές σύστημα προτύπων που σας επιτρέπει να τοποθετήσετε σωστά το κάθισμα χωρίς να χρησιμοποιήσετε τις ζώνες ασφαλείας του αυτοκινήτου.

Είναι ασφαλέστερο γιατί το κάθισμα  δεν στερεώνεται απλά από τις ζώνες, αλλά είναι αγκυρωμένο στον κορμό του αυτοκινήτου, μειώνοντας την περιστροφή προς τα εμπρός, σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης.

Είναι πιο εύκολο να εγκατασταθεί και είναι εξοπλισμένο με ειδικούς δείκτες που κάνουν κλικ με μία πράσινη ένδειξη όταν η συναρμολόγηση έχει γίνει σωστά.

Είναι πιο γρήγορο καθώς η εγκατάσταση γίνεται μόνο με τρία απλά βήματα. 

Υπάρχουν δύο εκδοχές του συστήματος Isofix, με το άνω σημείο πρόσδεσης ή το πόδι συγκράτησης.

Και τα δύο συστήματα είναι εξοπλισμένα με τρία σημεία αγκύρωσης: Δύο σύνδεσμοι Isofix και ένα σύστημα κατά της περιστροφής που μπορεί να είναι είτε το Top Tether ή το Support Leg.

Σύστημα Isofix με πόδι συγκράτησης (Support Leg)

Οι  δύο σύνδεσμοι Isofix στο κάθισμα του αυτοκινήτου είναι στερεωμένοι στα άγκιστρα των καθισμάτων του αυτοκινήτου μεταξύ της πλάτης και του καθίσματος. Το τρίτο σημείο αγκύρωσης είναι το Support Leg (ή το πόδι συγκράτησης), ένα σύστημα αντι-περιστροφής στηρίζοντας το δάπεδο του οχήματος που σταθεροποιεί περαιτέρω το κάθισμα.

Τα εξοπλισμένα με το σύστημα συγκράτησης καθίσματα είναι περιορισμένα, επομένως θα πρέπει να ελέγξετε ότι το όχημά σας περιλαμβάνεται στη λίστα συμβατότητας που παρέχει το προϊόν. 

Σύστημα Isofix με άνω σημείο πρόσδεσης (Top Tether)

Οι δύο σύνδεσμοι Isofix στο κάθισμα του αυτοκινήτου είναι στερεωμένοι στα άγκιστρα των καθισμάτων του αυτοκινήτου μεταξύ της πλάτης και του καθίσματος. 
Το τρίτο σημείο αγκύρωσης, από την άλλη πλευρά, το Top Tether (ιμάντας σταθεροποίησης), είναι τοποθετημένο είτε στο πίσω μέρος του πίσω καθίσματος, είτε στην πλαφονιέρα του κορμού ή του πορτμπαγκάζ, ανάλογα με τον τύπο του οχήματος.

Τα καθίσματα Isofix με Top Tether είναι καθολικά, συνεπώς συμβατά με όλα τα αυτοκίνητα της αγοράς. Σε κάθε περίπτωση, η Chicco συνιστά να συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου για να ελέγξετε τη συμβατότητα.