Στη μόδα, υπάρχουν πολλές δράσεις που επιβεβαιώνουν τη συνεχή αναζήτηση για όλο και πιο βιώσιμες συλλογές.

Είναι στο DNA μας να φροντίζουμε: εσάς, τα παιδιά σας, τoυς ανθρώπους που νοιάζεστε. Και γι 'αυτό δεσμευόμαστε να διαφυλάξουμε την παιδική ηλικία και το μέλλον αυτών που είναι εδώ και εκείνων που θα έρθουν, με σεβασμό στους ανθρώπους και στο περιβάλλον.

Η ποιότητα για το μωράκι σας.
Όλα τα ρούχα με πιστοποίηση Oeko-Tex.

Η Chicco επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για τα μικρά με τη ΔΙΕΘΝΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ OEKO-TEX®, εγγύηση οικολογικής ασφάλειας σε όλη την αλυσίδα παραγωγής, απουσία επιβλαβών ουσιών, προσοχή σε όλα τα συστατικά (συμπεριλαμβανομένων φερμουάρ, κουμπιών...).

I’m Eco friendly!
Βιο-βαμβακερό οργανικό στυλ.

Χρόνο με το χρόνο αυξάνουμε τη χρήση Organic και Bio ζέρσεϊ που υπάρχει στις συλλογές ρούχων Chicco. Είναι βαμβάκι που καλλιεργείται με μεθόδους και προιόντα που έχουν μικρό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Η χρήση φυτοφαρμάκων και χημικών λιπασμάτων καταργείται στη διαδικασία της καλλιέργειας.

Η παραγωγή βιολογικού βαμβακιού συνεπάγεται την πιστοποιημένη χρήση μεθόδων και προιόντων που επιτρέπονται στη βιολογική παραγωγή. Εκτός από την απαγόρευση της χρήσης τοξικών φυτοφαρμάκων και συνθετικών λιπασμάτων, το οργανικό βαμβάκι δεν προέρχεται από γενετικά τροποποιημένους σπόρους (NO OGM).

Βιώσιμο βαμβάκι.
Το βαμβάκι μας είναι...βιώσιμο!

Το βιώσιμο βαμβάκι καλλιεργείται σύμφωνα με ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην εισαγωγή πιστοποιημένων νημάτων βαμβακιού που καλλιεργούνται στην αγορά ακολουθώντας όλες τις προφυλάξεις που το καθιστούν βιώσιμο, από περιβαλλοντικής, καθώς και από οικονομικής και κοινωνικής άποψης.

Ανακυκλωμένα υλικά
Ανακυκλωμένος πολυεστέρας

Σε αυτή τη συλλογή βρίσκουμε όλη τη δέσμευση της Chicco στην αναζήτηση μιας πιο βιώσιμης μόδας με την παρουσία, εκτός από το οργανικό και βιώσιμο βαμβάκι, και διαφόρων προτάσεων, όπως τζιν από ανακυκλωμένα βαμβακερά νήματα και ενδύματα για εξορμήσεις από ανακυκλωμένο πολυεστέρα.

Lasered Denim Project
Για ένα βιώσιμο τζιν φινίρισμα

Μία ταχέως αναπτυσσόμενη τεχνική: αυτή η τεχνολογία laser έχει καταστήσει δυνατή την επεξεργασία βιώσιμου τζιν με διάφορους τρόπους. Είναι βιώσιμο καθώς δεν απαιτεί τη χρήση νερού και αποφεύγει τη χρήση χημικών ουσιών που βλάπτουν τόσο την υγεία των ανθρώπων όσο και του περιβάλλοντος, μειώνει τις διαδικασίες παραγωγής και επομένως έχει μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο.