Μητρότητα και Αθλητισμός

Η σωστή σωματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό δεν είναι μόνο πιθανή, αλλά συνιστάται, λόγω των πολυάριθμων φυσικών και ψυχολογικών οφελών της.

Γυναίκα: μεταξύ μητρότητας και αθλητισμού Τα οφέλη της φυσικής δραστηριότητας: όχι μόνο για εσάς αλλά και για το μωρό σας

Η Chicco και η CONI έχουν εκπονήσει μια μελέτη σχετικά με τις επιπτώσεις που έχουν τα αθλήματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό στους επαγγελματίες αθλητές. Η μελέτη έδειξε ότι η άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ασφαλής και συνιστώμενη. Όχι μόνο για εκείνες που συνηθίζουν να αθλούνται, αλλά και για όλες τις γυναίκες που δεν ασκούν συνήθως σωματική δραστηριότητα. Είναι πραγματικά σημαντικό να αυξηθεί αυτή η ευαισθητοποίηση: η κίνηση ακόμη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό φέρνει οφέλη τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό.

Η γνώμη των ειδικών

Dr. Giovanna Testa

Γυναικολόγος

Η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι σημαντική για τις έγκυες γυναίκες. Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι μια ευκαιρία να διατηρήσετε ή να βελτιώσετε τον τρόπο ζωής σας, υιοθετώντας υγιείς συμπεριφορές και φροντίζοντας τον εαυτό σας καθώς και το μωρό στη μήτρα σας

Dr. Luca Bonaguidi

Αθλητικός προπονητής

Η άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό είναι ασφαλής και σκόπιμη. Θα πρέπει να γίνεται υπό ιατρική επίβλεψη και από εξειδικευμένο προσωπικό και να βαθμονομείται επίσης λαμβάνοντας υπόψη την αθλητική ικανότητα κάθε μεμονωμένης γυναίκας.

Ανακαλύψτε τα προγράμματα εκπαίδευσης

Σωματική άσκηση μετά τον τοκετό

Οδηγίες και προγραμματισμός για την άσκηση μετά τον τοκετό

Αθλητισμός κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Τα οφέλη του αθλητισμού και συμβουλές για την επιλογή των κατάλληλων ασκήσεων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Γυμναστική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Συμβουλές και προγραμματισμός σωματικής άσκησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Εκπαιδευτικά προγράμματα του Dr. Luca Bonaguidi

Περιμένετε μωρό;

Εδώ είναι το πρόγραμμα της φυσικής σας δραστηριότητας.

Γεννήσατε πρόσφατα;

Εδώ είναι το πρόγραμμα της φυσικής σας δραστηριότητας.